Dünya Madagaskar'da veba salgını can aldı

Madagaskar'da veba salgını can aldı

Paylaş
Madagaskar'da veba salgını can aldı

Madagaskar'da yağmur mevsiminin başlaması ile birlikte meydana gelen veba salgını nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

Madagaskar'da yağmur mevsiminin başlaması ile birlikte her sene meydana gelen veba salgınından etkilenen 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Miarinavo kentinde hayatını kaybeden iki kişi ile birlikte Ağustos ayından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

16 KİŞİ DAHA HASTANEYE KALDIRILDI

Sağlık Bakanı Yoel Rantomala salgının kontrol altına alındığını duyururken, 16 kişinin daha veba teşhisi ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

YAĞMUR MEVSİMİNDE ORTAYA ÇIKIYOR

1980 yılında başlayan ve her sene yağmur mevsiminde Madagaskar halkına zor günler geçirten veba salgını sebebi ile geçen sene ülke geneline yayılarak 200 kişi yaşamını yitirmişti.

VEBA NEDİR?

Antik çağlardan beri tanınan bulaşıcı bir hastalıktır. Diğer bir adı " Kara Ölüm" dür. Avrupa nüfusunun büyük bir kısmı bu hastalık yüzünden kaybetmiştir.

Veba hastalığı bulaşıcı ve öldürücü bir hastalık olarak bilinmektedir. İnsanlara farelerden bulaştığı düşünülen bu hastalık aslında pirelerden yayılan bir hastalıktır. Fareler taşıyıcı olarak bu hastalığın kurbanı olmuşlardır.

Haberin Devamı

Hastalık sırasında çok miktarda fare ölümleri gerçekleşmiştir. Ölü fareler ile temasta bulunan insanların pire ısırması sonucu hastalığa yakalanmış oldukları araştırmalar ile tespit edilmiştir.

Bu hastalık sadece insanları öldürmüyor. Hastalık, bulaştığı hayvanların ölümüne de sebep olmaktadır.