Gündem Maden çok riskli olarak rapor edilmiş

Maden çok riskli olarak rapor edilmiş

Paylaş
Maden çok riskli olarak rapor edilmiş

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun şok bir iddiada bulundu

2008 yılında birçok uzmanın katılımıyla, ülkedeki kömür madenlerini risk grubuna ayıran bir araştırma yaptıklarını belirten Mehmet Torun, “O zaman, Dursunbey’deki bu madenin ‘çok riskli’ grubunda olduğunu saptamıştık. Raporda yeterli önlemler alınmazsa çok ciddi facialar yaşanabileceği belirtmiştik. Bu raporu bizzat ben 2008’de dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e elden ilettim” dedi.

Haberin Devamı

MADEN SAHİBİ TUTUKLANDI

Facianın ardından Balıkesir’e gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız ise, “Madende iş sağlığı ve güvenliği açısından en son 20 gün önce denetim yapılmıştı. Rapor olumluydu. Yapılacak incelemenin ardından 10 gün içinde kazayla ilgili rapor hazırlanacak” dedi.

Olayın ardından gözaltına alınan Şentaş Madencilik Şirketi’nin sahibi Erhan Ortaköylü dün Dursunbey Savcılığı’na gitti. Kalp rahatsızılğı yüzünden adliyede tansiyonu düşen Erhan Ortaköylü hastaneye kaldırıldı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kosova, maden sahibi Erhan Ortaköylü, maden şirketinin ortaklarından Emre Temizer, Yeraltından Sorumlu Mühendis Halil Karakılıç, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Maden sahibi Erhan Ortaköylü tutuklandı. Mühendis Barış Deder serbest kaldı.

Haberin Devamı