Gündem Madencilerin hayatını hiçe saymışlar

Madencilerin hayatını hiçe saymışlar

Paylaş
Madencilerin hayatını hiçe saymışlar

Polisten korkup yaralı 3 kişiyi uzaktaki hastaneye bırakıp kaçmışlar

Zonguldak'ın Gelik Beldesi'nde, daha önce mühürlenen kaçak kömür ocağında dün meydana gelen patlamada yaralanan işçiler 29 yaşındaki Erol Azaklıoğlu, 19 yaşındaki Mutlu Çolakoğlu ve 32 yaşındaki Ahmet Bilgin'in, ocak sahipleri tarafından, polis olduğu için daha yakında olan Devlet Hastanesi yerine, özel tıp merkezine bırakıp kaçtıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Dün saat 11.00 sıralarında, Aytekin Caymaz ve Erol Caymaz kardeşlere ait kaçak kömür ocağında, yerin yaklaşık 60 metre altında meydana gelen grizu patlamasında, işçiler Erol Azaklıoğlu, Mutlu Çolakoğlu ve Ahmet Bilgin yaralandı. Ocaktan çıkarılan ve vücutlarında ağır yanıklar oluşan işçilerin hastaneye kaldırılırken, hayatlarının riske edildiği ortaya çıktı. Ocak sahipleri Caymaz kardeşlerin, 112 Acil Servis’ten yardım istemek yerine, yaralı işçileri kendi araçlarına koyup, daha yakın olan Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yerine, şehir merkezindeki özel A Tıp Merkezi’ne bırakıp kaçtıkları öğrenildi.

Acil servise kendi imkanlarıyla girip, “Yanıyoruz, bize yardım edin” diye bağırdıkları öğrenilen yaralı işçiler, buradaki ilk tedavilerinin ardından ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İşçilerden vücutlarında 2 ve 3’üncü derece yanık oluşan Erol Azaklıoğlu ve Mutlu Çolakoğlu, hava ambulansı ile Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Olaydan sonra kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan Caymaz kardeşler, polise verdikleri ifadelerinde, hastanede polis olduğu için, yaralıları polisin bulunmadığı özel tıp merkezine götürdüklerini söyledi. Ocakta çalışma olmadığını iddia eden Caymaz kardeşler, işçilerin, kablo ve diğer malzemeleri dışarıya çıkarmak için ocağa girdiklerini ve o sırada patlamanın olduğunu ileri sürdü. İfadelerinin ardından dün akşam saatlerinde ‘taksirle yaralamaya sebebiyet vermek ve kaçak maden ocağı işletmek’ suçlarından Adliye’ye sevk edilen Caymaz kardeşler, Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)