Gündem Madımak Oteli devletin olacak

Madımak Oteli devletin olacak

Paylaş
Madımak Oteli devletin olacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik Sivas'a giderek sivil toplum örgütleriyle 6 saat süren bir toplantı yaptı

NABIZ YOKLAMAYA GİTTİ

Haberin Devamı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için kente gelen aydınların kaldığı Madımak Oteli yobazlar tarafından ateşe verilmiş ve 37 kişi katledilmişti. Sivil toplum örgütleri, aydınlar ve alevi örgütleri Madımak Oteli’nin yıllardır ‘Utanç Müzesi’ yapılması için mücadele veriyordu. Ancak 1995’te Madımak Oteli’nin girişine İskender Kebap salonu açılmıştı.

Alevilerin şikayet ve isteklerini dinlemek üzere 7 çalıştay yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik dün Madımak Oteli’nin müze veya parka dönüştürülmesi yönündeki istekler için nabız yoklamak üzere Başbakanlık’a ait Ata uçağı ile Sivas’a geldi.

SİVASLILAR KARAR VERECEK

Bakan Çelik otelin akıbetini Sivas’ta yaşayanlar ile görüşeceklerini belirterek “Sivas’ta yaşayanları dinlemeye geldik” dedi. Faruk Çelik toplantı öncesi Madımak Oteli’ne geldi ancak içeri girmekten vazgeçti. Bakan Çelik, Büyük Otel’de kentteki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ile dernek yöneticilerinden oluşan 53 kişiyle toplantı yaptı.

Haberin Devamı

6 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Çelik, “Yapılan değerlendirmeler sonucu Madımak Oteli’nin kamulaştırılmasının uygun olacağına karar verdik” dedi. Bu konudaki çalışmaların başlatılacağını söyleyen Bakan Çelik, “İlk adım Madımak Oteli sorununu çözmekti. Sivaslılar şimdi buraya park mı anıt mı müze mi yapılacağına karar verecek” dedi.