Yaşam Mafya babasına benziyor diye hapis yattı

Mafya babasına benziyor diye hapis yattı

Paylaş
Mafya babasına benziyor diye hapis yattı

İspanya'nın Barcelona kentinde araba yıkama işi yapan sade bir vatandaş, mafya babası sanılarak İtalya'nın Napoli cezaevinde 626 gün kaldıktan sonra hatanın anlaşılması üzerine serbest bırakıldı

Uruguaylı mafya babası Marcelo Roberto Marin’in kullandığı sahte kimliğin sahibi İspanyol Oscar Sanchez, ancak 21 ay sonra suçsuzluğunu ispat ederek, özgürlüğe kavuştu.

Haberin Devamı

İtalya’da uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ve Camorra adlı mafya grubuyla bağlantılı olduğu gerekçeleriyle 14 yıl hapis cezası alan ve Napoli’deki cezaevine konulan Oscar Sanchez, İspanyol polisinin de yürüttüğü soruşturma sayesinde sahte kimliğin kurbanı olduğunu kanıtladı. Soruşturmada, 2004 yılında Oscar’ın kimlik kartını bir kadına sattığı ve bu kimliğin Uruguaylı Marin’in eline geçtiği ortaya çıktı.

TAZMİNAT İSTEYECEK

Perşembe günü Barcelona’ya gelen Oscar’ı, havaalanında ailesi, arkadaşları ve gazeteciler karşıladı. 46 yaşındaki Oscar, "Artık, ağabeyim ne derse onu yapacağım" diye konuştu. "İlk olarak yapmak istediğin ne?" sorusuna Oscar "Duş almak, yemek yemek ve kendime bir kız arkadaşı aramak" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Oscar, İspanyol basınına verdiği demeçlerde, "kabus" olarak tanımladığı Napoli cezaevinde yaşadıklarını, "Bana hep sıkıntı verdiler. Hakaret ettiler, küçük düşürdüler, hatta üzerimde sigara bile söndürdüler" diye anlattı.

Araba yıkama işine geri dönecek olan Oscar, "Birileri bu yaşadıklarımın bedelini ödemeli" derken, İspanyol basını İtalyan devletinin tazminat ödemesi gerektiğini savundu.

A.A.