Dünya Mafya babasının mezarında yatıyor

Mafya babasının mezarında yatıyor

Paylaş
Mafya babasının mezarında yatıyor

Vatikan'da görevli bir din adamının kızı olan Emmanuela Orlandi 27 yıl önce esrarengiz biçimde ortadan kaybolmuştu; ama...

Vatikan’da görevli bin din adamının kızı olan Emanuella Orlandi, 22 Haziran 1983’te henüz 15 yaşındayken İtalya’da esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu.

Haberin Devamı

Emmanuela’nın kaybolmasıyla ilgili ortaya bir çok iddia atılmıştı. Bunlardan biri de Emmanuela’nın Papa’ya suikast girişiminden tutuklanan Mehmet Ali Ağca’nın serbest bırakılması için Ruslar tarafından kaçırıldığıydı. Mehmet Ali Ağca ise “Emmanuela Orlandi yaşıyor. Bu yıl içinde Emmanuela’yı Vatikan’a götürmeyi umuyorum”

AZİZLERİN ARASINA GÖMÜLDÜ

İddialar ortalıkta uçuşurken, Emmanuela’nın akıbetile ilgili ilk ipucu beş yıl önce bir televizyon programını arayan ihbarcıdan geldi. Eski bir mafya babasının oğlu olduğu ortaya çıkan ihbarcı, Emmanuela’nın cesedinin, Magliana çetesinin lideri Enrico De Pedis’in mezarında olduğunu iddia etti.

Mafya babası Enrico De Pedis’in eski sevgilisi Sabrina Minardi ise “Emmanuela’yı Vatikan bankasının yöneticisi olan Başpiskopos Paul Marcinkus’un talimatıyla De Pedis kaçırıp öldürdü” demişti. Bu iddia üzerine gözler 1990’da sokak ortasında vurularak öldürülen mafya babası Enrico De Pedis’in Vatikan’a bağlı St. Apollinaris Bazilikası’ndaki mezarına çevrildi.

Haberin Devamı

MEZARDAN SKANDAL ÇIKABİLİR

Mafya babasının, kardinal ve azizlerin mezarlarının bulunduğu bahçeye gömülmesine halk tepki göstermişti. Vatikan ise, De Pedis’in kiliseye büyük bağışlar yaptığı gerekçesiyle bu onura layık görüldüğünü açıklamıştı. Emmanuela Orlandi’yle ilgili süren davada, mahkeme mezarı açmak için Vatikan’dan izin istedi.

Vatikan izni verdi. Önümüzdeki günlerde mezarın açılmasıyla gizemin çözülüp çözülmeyeceği merak konusu. Emmanuela Orlandi’nin kalıntıları gerçekten bu mezardan çıkarsa Vatikan için büyük bir skandal olacak.