Spor Magath yerine Otto Rehhagel

Magath yerine Otto Rehhagel

Paylaş
Magath yerine Otto Rehhagel

Alman Bild gazetesi, Schalke 04 takımının teknik direktörü Felix Magath'ın sezon sonu gönderileceğini duyurdu

Bild gazetesi, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında dün akşam İspanya’nın Valencia takımını kendi sahasında 3-1 mağlup ederek çeyrek finale kalan Schalke’de, yönetim kurulunun maçın hemen ardından gizli bir toplantı yaptığı ve 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan Magath’ı sezon sonunda gönderme kararı aldığını yazdı.

SEZON SONUNA KADAR REHHAGEL

Bild gazetesi ayrıca, Magath’ın bu hafta görevine son verilebileceğini, yerine de Yunanistan Milli Takımı’nı 2004 yılında Avrupa Şampiyonu yapan Alman Teknik Adam Otto Rehhagel’in sezon sonuna kadar görev yapacağını da iddia etti.

Bayern Münih’in teknik direktör Louis van Gaal ile sezon sonu yollarını ayıracaklarını açıklamasının ardından, birçok takımın aynı açıklamayı kendi kulüplerinde de yapması bekleniyor.

Alman spor medyasında, Bundesliga’da bu sezon yaşanan teknik direktör sıkıntısı "Antrenör depremi" terimi ile ifade edilirken, takımların yeni teknik direktörlerini belirlemek üzere şimdiden harekete geçtiklerini belirtiyor.

WOLFSBURG-RANGNİK FLÖRTÜ

Uzun yıllardır yaşanmayan teknik adam sıkıntısını bu sezon yaşayan Bundesliga’da ise diğer takımlar, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor.

Alman medyası, Tuncay Şanlı’nın forma giydiği Wolfsburg’un bir dönem Hoffenheim’ı çalıştıran Ralf Rangnik ile görüşmede bulunduğunu, ancak bunun gerçekleşmemesi durumunda diğer adayın Torsten Frings olduğunu belirtiyor.

VAN GAAL YERİNE HEYNCKES


Bayern Münih için geçen en favori teknik direktör adayı ismi ise Leverkusen’i çalıştıran Jupp Heynckes. Heynckes’in hala Leverkusen ile olan sözleşmesini uzatmaması bu iddiayı güçlendirirken, Heynckes’in Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness ile olan yakın arkadaşlığına dikkat çekiliyor.

SKİBBE DE GİDECEK


Halil Altıntoplu Frankfurt’ta da durumlar pek iç açıcı değil. Galatarasay’ı da çalıştıran teknik direktör Michael Skibbe’nin, yapılan onca transfere rağmen istenilen başarıyı yakalayamamasından dolayı sezon sonu görevine son verilmesi bekleniyor.

Skibbe’nin yerine adı geçenler ise Hans Meyer ve İsviçreli teknik adam Marcel Koller. Bu sezon Bundesliga’da başarılı teknik direktörler arasında yer alan Freiburg’un hocası Robin Dutt’un adı da gelecek sezon hem Schalke hem de Leverkusen takımları için geçiyor.

DAUM YENİDEN BUNDESLİGA'YA DÖNECEK


Geçen salı günü de Hamburg’un teknik direktörü Armin Veh’in sezon sonu görevinden ayrılacağı açıklanmıştı. Fenerbahçe eski teknik direktörü Christoph Daum’un da Bundesliga’ya geri dönmek istediği ve bu yaşanan sıkıntıda kendisine bir kulüp bulmaya çalıştığı da Alman gazetelerinde yazılıyor.

2

Haberin Devamı