Ekonomi Mağazalarda indirim yarışı!

Mağazalarda indirim yarışı!

Paylaş
Mağazalarda indirim yarışı!

Mağazalarda indirim yarışı!

Sezon sonunda kışlık ürünlerde yüzde 70’e varan indirimler ve uzun vade taksit uygulayan giyim firmaları, geçen yılların aksine Nisan yerine Şubat ayının ortasında yeni sezonu açtı.

Haberin Devamı

Kış aylarını beklenenin üzerinde hareketli geçiren ve geçen yıla göre satışlarını artıran giyim firmaları, sezon sonu indirimlerine hız verdi.

Ramazan ve kurban bayramlarıyla başlayan, yılbaşı ve sevgililer günüyle devam eden kış dönemini oldukça iyi geçiren firmalar, düzenledikleri birbirinden cazip kampanyalarla sezonu aynı hız ve canlılıkta bitirmeyi hedefliyor.

Alışverişte hareketliliğin sürdüğü bu dönemde, kışlık ürünlerde çeşitlerin azalması ve özellikle havaların erken gitmesi nedeniyle firmalar, yeni sezonu beklenenden oldukça erken açtı. Firmalar, yeni sezon için bu yıl Nisan ayını beklemedi.

Erkek giyim firmalarından Sarar, kışlık ürünlerinde yüzde 50’ye varan değişik oranlarda indirim uyguluyor. Triko ve kadifeler ile kışlık yün pantolonlarda yüzde 50 indirim yapan firma, diğer ürün gruplarında yüzde 40 indirim sunuyor.

Haberin Devamı

İndirimlerin yanı sıra anlaşmalı olduğu bir alışveriş kartına yüzde 15 parapuan ekleyen firmada, kadife takım elbiseler, indirimlerden sonra 175-325 lira, gömlekler ise 35-55 lira arasında satılmaya başladı.

Yeni sezonu 15 Şubat’ta açan, spor pantolonları 59 lira, yazlık gömlekleri ise 79-99 lira arasında değişen fiyatlardan satan Sarar, önümüzdeki günlerde yeni sezon ürünlerinde çeşidi artıracak.

Kiğılı ise kışlık ürünlerinde yüzde 60 indirim uygularken, her 250 liralık alışverişe 50, her 500 liralık alışverişe ise 125 liralık hediye çeki veriyor.
İndirimlerle gömleklerin 19, pantolonların 29 liraya kadar indiği firmada, takım elbiseler 99 liraya kadar düşürüldü. Firmada ceketler 129 lira, kabanlar 149 liraya kadar geriledi.

Spor giyim firması Collezione ise "Bitiriyoruz" kampanyası kapsamında yüzde 80’e ulaşan indirimlerle kışlık ürünlerini bitirmeyi hedefliyor. İndirimlerin ardından gömlek, ayakkabı ve trikonun 9,99 lira, 25 liralık kollu penyelerin 5 liraya kadar indiği firmada montlar 35, kot pantolonlar ise 12 liraya düştü.

Yeni sezonu açan firmada tişörtler 15-20, kot pantolonlar 39,99 ile 49,99, baharlık montlar ise 54,99 ile 64,99 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Haberin Devamı

KIŞLIK BİTTİ VİTRİNLERDE YENİ SEZON ÜRÜNLERİ

Kadın giyim firmalarından İpekyol, sezon sonu kampanyasında yüzde 70’e varan indirimlerle tüketicisine cazip imkanlar sunuyor. Kredi kartına peşin fiyatına taksit imkanı da sunan firmada ceketler 299 liradan 89 liraya düşerken, pantolonlar ise 50 liradan satılıyor.

Pierre Cardin ise kışlık ürünlerin azalması nedeniyle vitrinlerini yazlık ürünlerle renklendirdi. Yeni sezonu yüzde 35 indirimle açan firmada gömlekler 49, triko 59, jean 79, tişörtler 49, takım elbiseler 299, ceketler 199, pantolonlar 99 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Kadın giyim firması Batik, tek fiyat uygulaması ile elindeki kışlık ürünleri bitirmeyi hedefliyor. Yüzde 70’e varan indirimler uygulayan firmada uzun kollu penyeler 9,90-14,90 lira, kaşe montlar 69,90-99,90 lira arasında satılıyor.

"ALIŞVERİŞ İYİ GİTTİ"

Bir fiyim firmasının Güney Marmara bölge müdürü Naci Altunbaş, bayram, yılbaşı ve sevgililer günü derken kışlık ürünlerin bitme noktasına geldiğini, bu yüzden sezonu erken açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Özel günler ve dini bayramlar, alışverişi artırdı. Bu kış alışveriş iyi gitti. Kışlık ürünlerimiz bitmek üzere. Trikolar ve kabanlarımız kalmadı. Çeşitler çok kırılınca ve havalar iyi gidince sezonu erken açtık. Kış sezonu bizim açımızdan kötü geçmedi. Geçen yıla göre adet ve TL bazında artışlar oldu. Umarız yaz dönemi de benzer şekilde iyi gider."

Haberin Devamı

Zafer Akpınar / AA