Magazin Erkek bana karışamaz ne giyeceğime ne konuşacağıma ben karar veririm

Erkek bana karışamaz ne giyeceğime ne konuşacağıma ben karar veririm

Paylaş
Erkek bana karışamaz ne giyeceğime ne konuşacağıma ben karar veririm

Usta tiyatrocu Nilgün Belgün, şu sıralar çıkardığı şarkılar ve kliplerle çok gündemde. Konuşurken konu tabii ki gönül ilişkilerine geldi. Hayatında kimsenin olmadığını söyledi ve ekledi: "Esmer ve maço tipli erkek sevmem, kibar olacak. Kıskanç olamaz. Ayrıca aşırı ilgi beni bunaltır, fenalık gelir."

Usta tiyatrocu Nilgün Belgün, şu sıralar çıkardığı şarkılar ve kliplerle çok gündemde. Hem şarkısı hem de klibiyle bizleri 70’lere götüren başarılı oyuncuyla evinde buluştuk. Hem şarkıcılık serüvenini hem de hayatı konuştuk. Nilgün Belgün, her zaman dobra ve içten. Neler anlattı neler…

Haberin Devamı

BANA HEP BENDEN GENÇ ERKEKLER İLGİ DUYUYOR 40 YAŞINDA BİRİ DE BENİM YANIMA YAKIŞIR

Yıllardır ekranda, tiyatro sahnesindesiniz. 10 parmağınızda 10 marifet var. Şimdi de şarkı söylemeye başladınız. Nereden çıktı şarkıcılık aşkı?

Çocukluğum 70’li yıllarda geçti, Büyükada’da hep Türk filmlerini izlemek için yazlık sinemalara giderdik. O filmlerde çalan şarkılara resmen aşıktım. Benim yaşım 70’li yıllara çok uyduğu için o şarkıları söylemek istedim.

ERKEKLER KOMİK KADINLARI SEVER

İnsanları epeyce şaşırttınız vallahi. Sürprizlerinizin sonu hiç gelmeyecek gibi.

Evet insanlar şaşırdı ve “Neden daha önce yapmadın?” dediler. Ama geç falan değil çünkü benim amacım şarkıcı olmak değil. Benim bir hayalim vardı, onu gerçekleştirdim. Bu yaştan sonra şarkıcıyım diye ortalarda gezecek halim yok. Ne dizi ne sinema; hepsini önüme yığsan ben yine ‘tiyatro’ derim.

Haberin Devamı

Tiyatro neden bu kadar büyük aşk?

11 yıldır kapalı gişe oynuyorum ve bu işi benden başka ne dünyada ne Türkiye’de yapan var. Başarımın sırrı da samimiyetim. İnsanlar oyunumdan çok mutlu ve eğlenerek ayrılıyor. Çok güldürüyorum insanları.

Komik bir kadın mısınız sizce?

Hem de çok! Her eve lazım cinsten. İnsanların en ihtiyacı olan şey gülmek, hele de şu dönemde. Ayrıca erkekler komik kadını sever, kadınlar da eğlenceli adamları.

YILDIZ KENTER TÜM ÖĞRENCİLERİNİN BURNUNU KALDIRTTI BEN YAPTIRMADIM

Şahane görünüyorsunuz. Estetik dokunuşları mı yaptırdınız yoksa?

Yahu ne estetiği, ben korkarım bir kez bıçaktan. Benim cildim çok iyi ve bu genetik, doktor bile cildiniz muhteşem diyor. Ben yüzümü hiç bozmadım, bozmam, jest ve mimikler oyuncu için çok önemli. Estetik merkezlerine gidip de her gün orasını burasını yaptıranlardan değilim. Bak burnumda hafif kemer var ama onu bile yaptırmadım. Yıldız Kenter hocam hep “Canikom biraz kaldırtalım o burnunu” derdi, hatta tüm talebelerinin burnunu kaldırttı. Ben istemedim.

O dönemde de bu kadar yaygın mıydı ki estetik?

Burun ameliyatı çok modaydı, yüz estetiği yoktu ama. Herkes kaldırttı burnunu. Ama bazıları çok abartmıştı, ben asla öyle maymun olmam. Hayatımda bir kere bile rejim yapmadım. Kendimle o kadar barışığım. Artık doğal kadın bulmakta zorlanıyoruz. Ayrıca erkekler asla estetikli kadın sevmiyor.

Haberin Devamı

‘DİLBER DANSINA’ BAYILDIM PAVYON BİR KÜLTÜRDÜR

Günümüz komedyenlerinden kimleri beğeniyorsunuz?

Cem Yılmaz çok zeki ve komik. Ata Demirer’i de severim. Ata ile benim yaptığım iş çok örtüşüyor. Ata da şarkılar söylüyor, hikayeler anlatıyor benim gibi. Bir tek dans etmiyor, onu da ben ediyorum. Geçmişte adada dans kraliçesi bile seçilmiştim.

O zaman son günlerin en çok konuşulan ‘Dilber dansına’ da vakıfsınız. Nasıl buldunuz?

Elbette. Bayıldım, şahane. Hazar’ı da çok başarılı buluyorum, dansını da. Aşırı beğendim o sahneleri. Negatif hiçbir şey görmedim. Ayrıca eski Türk filmlerinde de öyle pavyon sahneleri doluydu, kimse de şaşırmazdı. Pavyonu çok kötü bir yer sanıyorlar ama pavyon bir kültürdür. Çok vakıf değilim sonuçta pavyonda çalışmadım ama İzmir’de modern bir pavyona gitmişliğim, görmüşlüğüm var.

Haberin Devamı

Bazıları dizinin topluma kötü örnek olduğunu iddia ediyor. Siz katılmıyorsunuz o zaman?

Dünya kadar film, dizi var. Tabanca tüfekten geçilmiyor. Her çocuk eline tabanca mı alıyor onu izleyince. Siz çocuklarınızı iyi eğitin, neyin film neyin gerçek olduğunu iyi idrak etsinler.

KADINLAR HER ŞEYİ BİRBİRLERİ İÇİN YAPARLAR ERKEKLERİ KİMSENİN SALLADIĞI YOK

Erkekler estetikli kadınlardan hoşlanmıyorsa neden kadınlar bu kadar estetik yaptırıyor sizce?

Kadınlar erkekler için değil, birbirileriyle yarış halinde oldukları için estetik yaptırıyorlar. Kadın birbirine beğenilmek için yapıyor ne yapıyorsa. “Ben senden daha güzelim” rekabeti bu aslında. Erkekleri kimsenin salladığı yok.

PARA, DÜNYANIN MAYASINI BOZDU

Kadınlar hakikaten anlaşılması zor varlıklar mı?

Anlaşılması kolay kadın var, zor kadın var. Ben mesela çok kolay anlaşılırım çünkü netimdir. Ben bir kere dünyaya para diye bakmıyorum. Aşka, sevgiye, dürüstlüğe bakıyorum. Bizim dönemlerimiz her yönüyle güzeldi. Şimdi tüm dünya bozuldu. Her şeyin merkezine para oturdu. Dünyanın mayasını para bozdu. Herkesin tek düşüncesi para. Ben her şeyin, erkeğin de kalitesine bakarım.

Haberin Devamı

Kaliteli erkek nasıl oluyor?

Dürüst, gerçekçi. Kaliteli erkeğin ayrılma şekli bile kaliteli oluyor. İlişkinin finalinde çirkefleşmiyor. Kaliteli kadın da öyledir. ‘Allahaısmarladık’ der gider. Hiç kalitesize de denk gelmedim, iyi seçerim. Ayrıca yakışıklı erkek severim. O konuda çıtam yüksektir.

ERKEK BANA KARIŞAMAZ NE GİYECEĞİME NE KONUŞACAĞIMA BEN KARAR VERİRİM

Şu sıra beğendiğiniz birileri var mı?

Beğendiğim insanlar var ama hayatımda kimse yok. Brad Pitt’e bayılırım, sanırım sarışın seviyorum ben. Esmer ve maço tipli erkek sevmem, kibar olacak. Kıskanç olamaz, bana karışamaz, ne giyeceğime ne konuşacağıma ben karar veririm. Ayrıca aşırı ilgi beni bunaltır, fenalık gelir.

Erkeğin yaşı önemli mi ya da ilişkide yaş önemli mi?

Ya bana hep benden daha gençler ilgi duyuyor, yaşıtlarım değil.

YAŞIMI SÖYLEMİYORUM ÇÜNKÜ NAZAR DEĞİYOR

Erkeğin yaşının küçük olması rahatsız etmez mi sizi?

Hiç etmez. Benim eşlerim zaten benden küçüktü. Ben bu yaşta 45-50 yaşlarında biriyle beraber olurum. Ama gidip çocuğum yaşındaki biriyle de beraber olmam açıkçası. Yanıma yakışan biri olsun. Benim yanıma her erkek çok yakışıyor. 40 yaşında da olabilir. Ama ben yaşımı söylemeyi sevmiyorum çünkü bir kadın geçenlerde sordu, söyledim kadının nutku tutuldu. Öyle bir nazarı değdi ki yerimden kalkamadım. Nazar beni mahvediyor. Ben yaşımdan en az 20 yaş küçük duruyorum. O yüzden yaşımı söylemiyorum. Yaptığım işte de nazara geliyorum.