Magazin Hikayenin sonu

Hikayenin sonu

Paylaş
Hikayenin sonu

Instagram'ın 'hikayeler' kısmına koydukları videolarla servetlerini sergileyen Dilan-Engin Polat çifti için yürütülen 'kara para ve suç örgütü' soruşturmasında son noktaya gelindi. Çiftin İstanbul Çekmeköy'deki evleri ve 6 ilde 43 adres eş zamanlı olarak basıldı. Polatlar ile birlikte 17 kişi gözaltına alındı.

Türkiye Dilan ve Engin Polat'ı Instagram fenomeni olarak tanıdı. Çift, servetlerini abartılı biçimde sergilerken, birçok kişi tarafından görgüsüzlükle suçlandı. Dilan Polat son olarak bir TV programında "Günde 750 bin lira harcıyorum" deyince savcılık servetin kaynağının peşine düştü. Haklarında başlatılan soruşturma çerçevesinde önce sahibi oldukları kozmetik ve mücevher şirketlerine, sonra da tüm mal varlıklarına el konuldu.

Haberin Devamı

KELEPÇELi GÖZALTI

Tüm bu süreç içerisinde suçsuz olduklarını öne süren Dilan ve Engin Polat'ın Çekmeköy'deki evlerine önceki gece 01.18'de polisler gitti. İddiaya göre; polisleri gören Dilan Polat camdan atlamaya kalktı. Evde kız kardeşi Sıla Doğu da vardı. Polis, iki saatlik aramadan sonra Dilan ve Engin Polat ile Sıla Doğu'yu gözaltına aldı. Engin Polat kendilerine kelepçe takılmasını istemedi ama polis bunu reddetti. Zanlılar Emniyet'e götürüldü.

SAHTE FATURA VE USULSÜZ PARA TRANSFERİ

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ön inceleme raporunda, Polat çiftinin tasfiye halindeki şirkelerden aile bireylerine sahte fatura kestiği, 200 milyon lirayı aile şirketleri arasında transfer ettiği belirlenmişti. Rapora göre Polat çifti, Milda Gayrimenkul adlı firmada toplanan paralarla, gayrimenkul ve çok sayıda araç aldı. Vergi müfettişlerinin çifte ait 15 ayrı işyerinde yaptığı aramada ele geçen evraklar delil olarak dosyaya kondu.

Haberin Devamı

YİNE UYUŞTURUCU BULUNDU

Ablasının evinde yakalanan Sıla Doğu'nun üzerinden uyuşturucu çıktı. Sıla Doğu daha önce de uyuşturucu kullandığı için gözaltına alınmış ve evinde yasaklı madde bulunmuştu.

KAÇMAK İÇİN PLAN YAPMIŞLAR

Gözaltı sürecinin çiftin dinlemeye takılan konuşmalarıyla başladığı öne sürüldü. Polatlar'ın telefonda bazı kişilerle ilgili rüşvet konuşması yaptığı ve kaçmaya hazırlandıkları belirlenince polisin düğmeye bastığı iddia edildi. Ayrıca 6 ilde 43 adres daha basıldı. Engin Polat'ın kardeşleri Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, mali işleri yürüten avukat Ahmet Gün ve muhasebeci Beyza Ekici'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltında.