Magazin Müziğin gecesi

Müziğin gecesi

Paylaş
Müziğin gecesi

Müzik dünyasının Oscar’ı kabul edilen Grammy Ödülleri önceki gece ABD Los Angeles’taki Crypto.com Arena’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye ‘yılın albümü’ dalında 4’üncü kez bu ödülü kazanarak tarihe geçen Taylor Swift damga vururken Miley Cyrus’un kıyafeti çok konuşuldu.

Son yıllarda çeşitli dallarda rekor üzerine rekor kıran ABD’li şarkıcı Taylor Swift (34), Grammy töreninde de ‘Yılın Albümü’ dalında 4 kez ödül alan ilk isim olarak tarihe geçti. Şarkıcı, aynı dalda 3 kez ödül kazanan Stevie Wonder, Frank Sinatra ve Paul Simon’ı geride bıraktı. ‘Midnights’ albümüyle ödül kazanan şarkıcı, toplam Grammy sayısını 13’e çıkardı. Sevgilisi Amerikan futbolu oyuncusu Travis Kelce, Super Bowl antrenmanında olduğu için Taylor Swift törene tek başına katıldı.

Haberin Devamı

İNTERNETİ ‘YIKTI’

Taylor Swift teşekkür konuşmasında da Travis Kelce’den bahsetmedi. Ayrıca teşekkür konuşmasında yeni albümünün 19 Nisan’da çıkacağı müjdesini de verdi. Sahneden indikten hemen sonra albüm duyurusunu Instagram’dan da yaptı. İlk 5 dakikada 2.2 milyon beğeni alan paylaşım, 11 saatte 12.1 milyon beğeniye ulaştı.

HASTALIKTAN SONRA İLK KEZ SAHNEDE

Kanadalı şarkıcı Celine Dion (55) Aralık 2022’de kasların sertleşmesine neden olan ve halk arasında ‘heykel hastalığı’ olarak bilinen ‘katı kişi sendromu’na yakalandığını açıklamıştı. Tedavisi olmayan hastalık nedeniyle şarkıcının durumunun giderek kötüleştiği bildirilmişti. Celine Dion sürpriz bir şekilde Grammy törenine katılarak Taylor Swift’e ödülünü verdi.

Haberin Devamı

DÖVMELERE MAKYAJ

Efsane şarkıcı Michael Jackson’ın kızı Paris Jackson (25) vücuduna 80 tane dövme yaptırmıştı. Önceki gece düzenlenen törene katılan Paris Jackson, dövmelerinin tamamını makyajla kapatmıştı.

ŞARKISINI TANITTI

Grammy töreni İngiliz şarkıcı Dua Lipa’nın (28) sahne şovuyla başladı. Etkileyici bir performans sergileyen Dua Lipa, yeni şarkısı ‘Training Season’ı ilk kez seslendirdi.

ÖNCE ÖDÜL SONRA KELEPÇE

Gecede 3 ödül kazanan rap ikilisi Run The Jewels üyesi Killer Mike, tören sırasında bir güvenlik görevlisini darp etti. Olay yerine gelen polis, ters kelepçe taktığı rapçiyi gözaltına aldı.

ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Dr. Dre Küresel Etki Ödülü’ne layık görülen Jay-Z, sahneye 12 yaşındaki kızı Blue Ivy ile çıktı. Jay-Z, eşi Beyonce’ye Yılın Albümü ödülünü hiç vermedikleri için Grammy yönetimine tepki gösterdi ve “Bu gece bazı adaylar soyulacak. Bazıları da hiç aday gösterilmemeliydi” dedi. 32 ödülle tüm zamanların en çok Grammy kazanan ismi olan Beyonce, törenin en prestijli ödülü olan ‘yılın albümü’nü hiç kazanamadı.

‘ÇIPLAK’ KATILDI

Vücudunun büyük bir bölümünü açıkta bırakan kıyafetiyle törene katılan ABD’li şarkıcı Miley Cyrus (31), ‘Flowers’ ile ‘Yılın Şarkısı’ ve ‘En İyi Pop Solo Performansı’ ödüllerini elde ederek gecenin en büyük kazananlarından biri oldu. Şarkıcı teşekkür konuşmasında babası Billy Ray Cyrus’u anmadı. Billy Ray Cyrus’un (62) kendisinden 27 yaş küçük Avustralyalı şarkıcı Firerose (35) ile Ekim 2023’teki evliliğinin ardından aile üyelerinin arasının bozulduğu iddia edilmişti. Miley Cyrus teşekkür konuşmasını “İç çamaşır giymeyi unutmuş olabilirim ama teşekkür edecek kimseyi unutmadım” sözleriyle bitirdi.

Haberin Devamı