Magazin Orhan Gencebay :'Buradan sıyrılmazsak kültürümüzü, yerli ve milli değerlerimizi ileriye kesinlikte taşıyamayız'

Orhan Gencebay :'Buradan sıyrılmazsak kültürümüzü, yerli ve milli değerlerimizi ileriye kesinlikte taşıyamayız'

Paylaş
Orhan Gencebay :'Buradan sıyrılmazsak kültürümüzü, yerli ve milli değerlerimizi ileriye kesinlikte taşıyamayız'

Geçtiğimiz gün Rumelihisarı'nda kameralara yansıyan Orhan Gencebay, Türk müziğinin yerli ve milli değerlerden uzaklaştığını söyledi. 79 yaşındaki müzisyen, "Yapımcılar, yorumcular ve besteciler en verimsiz dönemini yaşıyor" dedi.

Orhan Gencebay, önceki gün Rumelihisarı’nda objektiflere yansıdı. Sağlık durumunu soran basın mensuplarına, "Kale gibiyim" cevabını veren sanatçı, yeni yıl planlarından bahsetti.

Haberin Devamı

"BİR SÜRÜ PROJE VAR"

2024 yılında birçok proje yapacağını belirten Gencebay, "Yüksek ümitlerle ülkemiz aslanlar gibi daha iyiyi doğru gidiyor. İyi çalışılıyor, başarılara imza atıyoruz. İnşallah her şey daha iyi olacak. Benim cephemde de kitaplarımızı yazacağız. Yeni eserler, yeni albümler, Tribute 2, Klasikler 3... Bir sürü projeler var. Hepsini yeni yılda yapmaya çalışacağız" dedi.

"ZOR BİR YERDEYİZ"

“Son yıllarda Türk müziğini nasıl buluyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Gencebay, "Bu çok uzun ama son derece önemli bir konu. Bizim değerlerimizin, yerli ve milli değerlerimizin darbe yediğini görüyoruz. Bunun düzelmesi için son derece önemli çalışmalara, görüşlere ve bakışlara ihtiyacımız var. Maalesef bu konuda yeterli bilgi sahibi olanımız yok. Şu anda çöküş demiyorum ama zor bir yerdeyiz. Bunun tek sebebi de üretenin maddi ve manevi haklarını alamaması. Bu yüzden birinci derecede besteciler ve yorumcular çıkmıyor. Yeni albümler de çıkmıyor. Yapımcılar, yorumcular, besteciler, üreten yaratıcılar en verimsiz dönemini yaşıyor. Buradan sıyrılmazsak kültürümüzü, yerli ve milli değerlerimizi ileriye kesinlikte taşıyamayız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı