Pazar Postası Berkay: Bu ülkede iki star var; Fatih Erkoç ve Kenan Doğulu
Paylaş
Berkay: Bu ülkede iki star var; Fatih Erkoç ve Kenan Doğulu

Son dönemin en sevilen isimlerinden biri o! İyi bir şarkıcı, iyi bir baba, iyi bir eş ve iyi bir adam… Popçu Berkay’dan bahsediyorum. Yeni teklisi ‘Sır’ı sevenleriyle buluşturan Berkay, bu yazı konserlerle en yoğun geçirecek olan müzisyenlerden. ‘Sır’ çıkar çıkmaz hemen aradım, buluştuk. Berkay’a hem ‘Sır’rını sordum hem hayata dokunduk. Berkay deyince akla gelen şu ‘lüks hayat’ konusu da vardı gündemimizde… Diyor ki: Çalmadım, çırpmadım. Buralara gelene kadar büyük emek verdim; şimdi kazanıp harcıyorum. Kime ne?

Yeni şarkın ‘Sır’ çok beğenildi. Nasıl hissediyorsun?

Haberin Devamı

Son yıllarda beni en çok heyecanlandıran şarkılarımdan biri oldu ‘Sır’ ve zaten aranje edenden tutun da fotoğrafını çekene kadar herkes heyecanlı. Dolayısıyla mutluyum.

Senin gibi hayatımıza giren o kadar çok şarkıcı var ki... Ama girdikleri gibi de çıkıyor çoğu. Sen 13 yıldır hayatımızdasın. Bunun sırrı ne?

Olay tamamen samimiyet. Bir de sadece bugünün jenerasyonunun değil, her dönemin dinleyeceği şeyleri üretebilme çabasında olmak! Şu an üretilen popüler müzik işleri hazır loop üzerine yazılan sözlerden oluşuyor. Ne bir müzikal özen ne de kalıcı bir durum söz konusu. 5-10 dolara aldığın hazır loop üzerine neyi ne kadar iyi ve kalıcı yapabilirsin ki?

Senin için star kim?

Artık iyi müzisyenler yetişmiyor; bir Fatih Erkoç, bir Kenan Doğulu yetişmiyor. Benim için bu ülkede iki star var: Fatih Erkoç ve Kenan Doğulu. Tarkan da çok iyi şarkılar yapıyor. Muhteşem bir yorumu var; belki de Türkiye’de en iyi şarkı söyleyen adam da o olabilir. Ama benim için star Fatih Erkoç çünkü iyi müzisyen. Benim dünyamın starları Fatih Erkoç ve Kenan Doğulu.

Haberin Devamı

Sen kendini star olarak görüyor musun?

Benim hiç öyle hayallerim olmadı. Tek derdim iyi müzik yapmak, iyi müzik üretmek ve kitleler önünde iyi şarkı söylemek. Büyük konser yerlerini doldurabiliyor ve o insanlarla şarkılarımı birlikte söyleyebiliyorsam, benim için starlık budur.

DÜNYA BERBAT BİR YER

İddialı bir insan mısın?

Hayır ama iyi olduğum konularda da mütevazı olamam. Mesela iyi bir şarkıcıyım.

Hayatta ne kadar iddialısın? Mesela ben senin çok iyi bir insan olduğunu duydum. Bu konuda da iddialı mısın?

Ben her bireyin kendini iyileştirmesi gerektiğine inanıyorum. Yani sen iyi olursan, karşındakiler de sana iyi olur. Herkes iyi olursa, dünyanın da iyi olacağına inanıyorum.

Dünya iyi mi sence?

Değil tabii ki. Berbat şeyler oluyor. Milyonlarca aç insan var. En iyi okullara gidebilen ama o okullara gitmek istemeyen insanlar var, bir tarafta da ayağına muşambalar bağlayıp karda kışta okula ulaşmaya çalışanlar var. Savaşları ve açlığı görmüyor musun? Her şey şu an kötü. Ve bence her şeyin bu kadar çivisinin çıkması da çocukların ağlamasıyla başladı. Kıyıya vuran çocuk cesedi… Aylan Bebek asla gözümün önünden gitmiyor. Dünya berbat bir yer.

Haberin Devamı

Çocuklarının geleceğine dair endişelerin var mı, karamsar mısın?

Onu taşısam, o yükü kaldıramayabilirim. Onun için çocuklarımı çok güçlü iki birey olarak yetiştirmeye çalışıyorum. Sağlam karakterli, vicdanlı insan olsunlar. Benim hedefim bu. Endişeler tabii var ama kafaya takmıyorum.

ÇOCUKLARIM NEREDE İSTERLERSE ORADA YAŞASINLAR

Bu ülkede mi yoksa başka bir ülkede yaşamalarını istersin?

Nerede istiyorlarsa orada yaşasınlar. Gidip biri Türkiye’de pastane açmak isterse niye buna kızayım? Diğeri İtalya’da pizzacı olmak isterse niye engel olayım? Müzisyen olmak isterlerse de kendileri bilir. Kendileri karar verecek. Nasıl mutlular mesele o! Mesela Arya piyano çalmak istediği için piyano dersleri alıyor. Yavaştan baleye de başladı. Her insan mutlaka bir enstrüman çalmalı. Müzik psikoloji için de önemli.

Haberin Devamı

FİKİRLERİMİ KİMSEDEN ÇEKİNMEDEN SÖYLERİM

Müzik iyileştiriyor mu?

Net iyileştiriyor. Bunu inkâr edenle hiç konuşmam. Cahille konuşmak gibi olur. Müzik iyileştirir ve birleştirir.

“Müzik birleştirir” dedin ama çok fazla siyasi kutuplaşma oldu sizin camiada da...

Ben bilmiyorum. Dışındayım. İlgilenmiyorum.

Politik değil misin?

Kendi düşüncelerini özgürce kimseden çekinmeden söyleyen bir bireyim! Çekinmem gereken ne bir durum, ne bir duruş, ne bir fikir, ne de bir kişi var! Çünkü ben özgür ve kendi fikirleri olan biriyim…

ŞAN, ŞÖHRET, PARA; HEPSİ GEÇİCİ

Şöhret şımarttı mı seni?

Asla. Şan, şöhret, para geçici şeyler. Bunlar geçecek. Herkesin bir dönemi var bu hayatta. Herkes o dönemde starlığı yaşıyor. Benim de bir dönemim var. Bu dönem için hem Allah’ın hem evrenin beni ödüllendirdiğini düşünüyorum. Konserlerim doluyor, şarkılarım dinleniyor. Mütevazı olmamak için tek bir sebep yok yani. Sadece kibirli, ukala ve olduğundan fazla kendini konumlandıran ve diğerlerine kötü davranan insanlar karşısında mütevazı olmam. Onlara kendi sosyal statümü gösteririm ve çok ukala olurum.

Haberin Devamı

PAHALI ARABA ALMAK LÜKS DEĞİL HAYATIN MÜKAFATI

Dışarıdan çok şaşalı ve lüks bir hayat yaşıyor gibi görünüyorsun…

Valla 14 yaşından beri kendi paramı kazanıyorum. Kimse “Gel sana albüm yapıyorum, sen artık bir starsın” demedi. Dört yıl boyunca her hafta tezgâhtarlık yaptım, sokakta gazete sattım. Sokakta da kafelerde de gitar çaldım. Sadece iki günlüğüne İstanbul’a gelip firmaların önünde sekiz saat beklediğimi hatırlarım. Görüşemeden geri döndüğümü de hatırlarım. Geri döndüğüm yer de İzmir. İstanbul’da bile yaşamıyordum. İki yılım böyle geçti. Dolayısıyla o kadar çok çalıştıktan sonra beğendiğim pahalı bir ayakkabıyı, arabayı almanın lüks olduğunu düşünmüyorum. Onlar da hayatın bir mükafatı.

“İnsanlar açken, zenginliklerini gözümüze sokuyorlar” diye eleştirenler de var…

Peki neden kimse onlarca okulu yenilediğimi, her sene yüzlerce öğrenciye burs verdiğimi, Doğu’da okuyan yüzlerce kardeşime montlar, ayakkabılar, eğitim malzemeleri yolladığımı yazmıyor? Bence biraz da buradan bakmak gerekli… Gücümün yettiği her yere uzanmaya çalışıyorum. Biraz da arabaydı, saatti, ayakkabı yazacaklarına bunlar yazılsa keşke!

İnançlı mısın?

Çok inançlıyım. İnançlı ve vicdanlı olmayan bir adam, zaten böyle bir hayatı yaşayamaz.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞU İSTİYORUM

Evde nasıl bir ailesiniz?

Herkes nasıl yaşıyorsa, öyle yaşıyoruz. Biz mütevazı, birbirini çok seven, birbirine bağlı bir aileyiz.

Çocuklara her istediklerini alıyor musun?

Şımarık değiller. İstedikleri şey şu an gofret, oyuncak. İki kızımız da onların yanında olduğumuzda çok mutlu oluyorlar. Çok düşkünler bize. Mesela ben Arya ve Zeynep’le haftada birer gün ayrı ayrı çıkıp minimum altı saat vakit geçiririm. Çocuğu ne kadar seversen, onlar da sana o kadar bağlanıyor.

Kız babası olmak nasıl?

Dünyanın en güzel şeyi. Allah izin verirse, bir de erkek çocuğum olursa şahane olur. Üçüncü çocuğu da istiyorum. Özlem de istiyor. Ara ara “Acaba” diyor ama istiyor.

BEN ÖZLEM’SİZ YAŞAYAMAM

Sanatçıların evliliklerinde pek istikrar olmuyor…

Evliliklerini çok güzel yürüten dostlarımız da var. Biz de iyiyiz. Ben Özlem’siz yaşayamam, imkansız.

Çapkın mıydın önceden?

Herkes kadar çapkındım. Bekarken gezmeyi, dolaşmayı seviyorsun. Ama evlendikten sonra bambaşka bir durum oluşuyor.

BİR KADIN NE İSTİYORSA ONU GİYER

Müzikteki saat kısıtlamasına ne diyorsun?

Yanlış olduğunu düşünüyorum. Saat kısıtlaması kalkmalı. Neden yasak hala? Pandemi yasakları bitti ve herkes hayatına geri döndü.

Son dönemde kadın sanatçıların sahne kıyafetleri çok tartışılıyor. Sen ne düşünüyorsun?

Bir kadın giyeceği kıyafeti kendi seçer, ne istiyorsa onu giyer. Bu beni de seni de ilgilendirmez. Başörtülü bir kadın da mini etekli bir kadın da bizi ilgilendirmez. Ben kızlarımı da serbest bırakıyorum bu konuda. Hele sahnede, şov ne gerektirirse o yapılır.