Pazar Postası En romantik kış tatili
Paylaş
En romantik kış tatili

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle geciken kar yağışı, geçen hafta başladı. Düşen kar taneleriyle beyazlığın masumiyetine bürünen, göreni kendine hayran bırakan, kendinizi adeta bir kar küresi içerisinde hissedeceğiniz en romantik tatil beldelerini sizin için listeledik.

Yedigöller

Haberin Devamı

Yedigöller, kış gelince karla kaplı çam ağaçları ve göl manzarasıyla kartpostaldan fırlamış gibi eşsiz bir görsellik sunuyor. Park içindeki masalsı bungalovlarda romantizmin zirve yaptığı unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Kaz Dağları

Uçsuz bucaksız zeytinlikleri, dereleri, şelaleleri, Türkmen köyleri, Antik çağ efsaneleriyle bezeli farklı bir dünya. Popüler yöre lezzetlerini sunan restoranları, butik otelleri ve termal tesisleri rüya gibi.

Doğu Ekspresi

Ankara’dan her gün kalkan tren; dağlar, nehirler arasından geçip 24 saatte Kars’a ulaşıyor. Oraya kadar gitmişken donmuş Çıldır Gölü’nde yürüyün, atlı kızak yapın, Eskimo usulü balık avlayıp muhteşem fotoğraflar çekin.

Akdamar-Van

Akdamar Adası ve kilisesi karın yağmasıyla beyaza büründü. Karlar arasından Van Gölü’nün turkuaz mavisini izlemek büyüleyici. Tarihi kalıntıları görmek ve bambaşka kültürleri tanımak istiyorsanız aradığınız yer tam da burası.

Haberin Devamı

Ayder Yaylası-Rize

Muhteşem manzarasıyla gözünüze, mis gibi oksijeniyle ciğerlerinize, yöresel yemekleri, kahvaltılarıyla damağınıza ziyafet çekin. Gündüz kayak yapın, gece de kaplıcalarında kendinizi şımartın.

Abant Gölü-Bolu

Birbirinden farklı ağaç türlerine ev sahipliği yapan Tabiat Parkı’nda ve göl kenarında yürüyüş yapın. Samandere ve Güzeldere şelalelerini ziyaret edin. Şirin bungalovunuza dönüp şömine eşliğinde lapa lapa yağan karı izleyin.

Uzungöl-Trabzon

Osmanlı ve Rumlar döneminden kalma tarihi yapısı müthiş. Kışın masalsı bir güzellik sunan Uzungöl, romantizm ve adrenalin sevenlerin gözdesi. Dağın zirvesine çıkın puf karlarda kayak keyfi yapın.

Kapadokya

Kapadokya’yı bir de kışın görün. Güne balon turlarıyla başlayın ve balonla uçarken karlar altındaki peribacalarını seyredin. Büyüleyici mağara otellerde kalın, Ürgüp, Göreme ve Avanos’u gezip tatilin tadını çıkarın.