Magazin Televizyon Oscarları sahiplerini buldu

Televizyon Oscarları sahiplerini buldu

Paylaş
Televizyon Oscarları sahiplerini buldu

Televizyon dünyasının Oscar’ı kabul edilen Emmy Ödülleri’nin 75’incisi önceki gece ABD Los Angeles’taki Peacock Theater’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Drama dalında ‘Succession’, komedi dalında ‘The Bear’ gecenin yıldızı oldu. 6 ödül alan ‘Succession’ 3’üncü kez en iyi dizi seçilirken Quinta Bronson 40 yıl sonra komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü alan ilk siyah aktris oldu. Mini dizi dalında ‘Beef’ dizisinden Steven Yeun en iyi aktör, Ali Wong en iyi aktris ödülünün sahibi olarak bu dalda ödül kazanan ilk Asya asıllı oyuncular oldu. Tören, Hollywood’da senaristlerin grevi nedeniyle 4 ay rötarlı yapıldı.

Haberin Devamı

AYAKTA ALKIŞLANDI

Sinir sistemi hastalığı Multipl Skleroz (MS) ile mücadele eden ABD’li oyuncu Christina Applegate (52) sahneye bastonla çıktı. Seyirciler kendisini ayakta alkışlayınca önce gözyaşlarına boğuldu sonra da “Aman Tanrım, ayağa kalkarak beni engelli olmam konusunda utandırıyorsunuz” dedi.

ELTON JOHN ‘EGOT’ OLDU

İngiliz şarkıcı Elton John (76), ‘Farewell From Dodger Stadium’ adlı özel programıyla En İyi Özel Program Ödülü’nü kazandı. Böylece EGOT (Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin hepsini kazanan kişi) unvanını aldı. Elton John bu unvana ulaşan 19’uncu kişi. Fakat şarkıcı, dizinden geçirdiği ameliyat nedeniyle törene katılamadı. Ödülü kocası David Furnish aldı.

TERSİNE REKOR

6 sezon yayınlanıp bu yıl sona eren ‘Better Call Saul’ dizisi ilginç bir rekora imza attı. Dizi, 6 yıl boyunca 3’ü bu sene olmak üzere toplam 53 dalda Emmy’ye aday gösterildi ama hiçbirini kazanamadı.

Haberin Devamı

ANA DALLARDA KAZANANLAR

En iyi dizi (drama): Succession

En iyi aktör (drama): Kieran Culkin (Succession)

En iyi aktris (drama): Sarah Snook (Succession)

En iyi yardımcı aktör (drama): Matthew Macfadyen (Succession)

En iyi yardımcı aktris (drama): Jennifer Coolidge (The White Lotus)

En iyi dizi (komedi): The Bear

En iyi aktör (komedi): Jeremy Allen White (The Bear)

En iyi aktris (komedi): Quinta Brunson (Abbott Elementary)

En iyi yardımcı aktör (komedi): Ebon Moss-Bachrach (The Bear)

En iyi yardımcı aktris (komedi): Ayo Edebiri (The Bear)