Magazin Türk kadının gücü! Davulcu Leyan Senay'dan ilk single 'Bluetiful'

Türk kadının gücü! Davulcu Leyan Senay'dan ilk single 'Bluetiful'

Paylaş
Türk kadının gücü! Davulcu Leyan Senay'dan ilk single 'Bluetiful'

Kadınlara ilham olan, genç yaşta elde ettiği başarılar ve dikkat çeken uluslararası çalışmalarıyla adından söz ettiren Belçika kökenli davulcu Leyan Senay ilk single’i Bluetiful’u 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yayınladı.

Aylin Eldeniz / Posta.com.tr Türk geleneksel ritimlerini ve kültürünü tüm dünyaya temsil ederek dünya çapında ses getiren Leyan, sözü ve müziği kendisine ait olan ve davulculuğunun yanı sıra vokalliğini de gösterdiği, doğu batı müziğini sentezlediği ilk single’i Bluetiful ile Türk kadının gücünü dünyaya duyurmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Düzenlemesi Arıkan Sarıkaya ve Can Alper’e ait olan parçanın klibini Black Eyed Peas, maNga, Hayko Cepkin, Cem Adrian, Sena Şener gibi isimlere yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren başarılı yönetmen Mustafa Özen imzası taşıyor.

En büyük hedeflerinden biri kadınlara özgürce hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham ve cesaret vermek olan Leyan ilk single’i Bluetiful’u şu sözlerle ifade ediyor;

“Bu şarkı aslında sanat serüvenimde kendime söylemek istediğim cümleler ve kendime verdiğim bir hediye olarak ortaya çıktı ilk. Zor anlarımda bana güç veren ve ‘hadi Leyan, başarabilirsin!’ diyen… Dinleyenlere de bu gücü ve ilhamı tüm mavilikleriyle hissettirmesini diliyorum...”

Kariyeri boyunca birçok ünlü grup ve orkestrayla çalışan aynı zamanda davul eğitimcisi, söz yazarı ve uluslararası kadın dayanışma topluluğu Hit Like a Girl'ün Türkiye temsilcisi olarak bağımsız bir şekilde yolculuğuna devam eden sanatçı, Ted X konuşmacısı oldu ve '2022'nin en ilham verici kadını' ödülünü de kazandı.

Haberin Devamı