Magazin Vizesiz yurt dışı tatili rotaları

Vizesiz yurt dışı tatili rotaları

Paylaş
Vizesiz yurt dışı tatili rotaları

Yeni yıla az bir zaman kaldı, tatil planları yapılmaya başladı. 2023’e yurt dışında girmek isteyen ama vize prosedürleriyle uğraşmak istemeyenler için, Türk vatandaşlarından vize istemeyen, unutulmaz bir tatil yapabileceğiniz ülkeleri sizler için listeledik. Uçuşa hazırlanın, bu ülkelere girmek için yanınıza pasaport ya da kimlik belgenizi almanız yeterli.

 

1 – AVRUPA

Haberin Devamı

Avrupa aşıkları buraya!

“Avrupa aşığıyım” diyenlere ilk önerim, mimari ve doğanın müthiş harmonisini içinde barındıran Bosna-Hersek olacak. Adriyatik denizden dimdik yükselen yemyeşil dağların eteklerinde, Orta Çağ’dan kalma kasabalardaki şato otelleriyle ünlü Karadağ ve Osmanlı’nın en belirgin özelliklerini taşıyan Kosova, yılbaşı tatili için harika bir seçim olabilir. Sırbistan’ın Subotica, Niş, Yeni Pazar gibi sevimli ve tarihi şehirleri gidebilir ya da Atatürk’ün askeri eğitimini aldığı okul olan Manastır Askeri İdadisi’nin bulunduğu Makedonya’yı ziyaret edebilirsiniz. Adriyatik Deniz’ine kıyısı olan Arnavutluk, doğa turizmiyle ünlü Gürcistan, Belarus ve Fransa ile İspanya arasındaki Andorra size unutulmaz bir tatil yaşatabilir.

Haberin Devamı

2 – ASYA

Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri: Angkor Wat

Rengarenk kültürleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan dünyanın en büyük kıtası Asya’da tatil için çok seçenek var. Uzun yıllar birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış bu kıtada, 17 bin tropik adadan ve sayısız volkandan oluşan Endonezya, en çok tercih edilen rotaların başında geliyor. Nil Nehri, tapınakları ve devasa Giza Piramitleri ile ünlü Mısır, tropik cennet Filipinler, Dünyanın Yedi Harikası’ndan ikincisi olan Angkor Wat’ın bulunduğu Kamboçya büyüleyici bir tatil için sizi bekliyor. Bol renkli festivalleriyle ünlü Güney Kore’nin, gece hayatı ve kültürüyle ünlü Beyrut’un, egzotik, ucuz, dinamik  Tayland’ın kollarınıza kendinizi bırakın. Maldivler, Malezya, Kuveyt, Dubai, Moğolistan, Sri Lanka ve Ürdün rüyalarınızdaki tatili gerçekleştirmek için sizi bekleyen ülkelerden bazıları.

3 - AFRİKA 

Önce Mauritius yaratıldı, sonra da cennet

Farklı kültürlerin yaşadığı ve çeşitli dillerin konuşulduğu Afrika’da vahşi doğa deneyimi yaşamak istiyorsanız Botsvana en doğru seçim olacak. Akdeniz ve okyanus kıyılarıyla çevrili Cebelitarık Boğazı’na hakim otantik Fas, safari yapmak isteyenler için Kenya en iyi seçim olabilir. Ünlü yazar Mark Twain’in “Önce Mauritius yaratıldı, sonra da cennet. Cennet Mauritius’tan kopyalandı” sözüne inanları buraya alalım. Ünlü Dakar Rallisi’nin son durağı Senegal, pudra gibi kum, Hindistan cevizi ve palmiyeli sahil arıyorsanız Seyşeller, Tanzanya,  Tunus ve Madagaskar önerilerimizden bazıları.

Haberin Devamı

4 - GÜNEY AMERİKA

Bu kıtada yok yok!

Güney Amerika'yı keşfetmek isteyen gezginler için bu kıtada yok yok. Büyüleyici arkeolojik alanlar, bol vahşi yaşamı olan yağmur ormanları, macera yürüyüşleri ve lezzetli yemekler bu kıtaya gelmeniz için güzel sebeplerden sadece bazıları. Harika şarap, canlı müzik ve tabii ki tangoya meraklıysanız Arjantin ilk tercihiniz olabilir. Futbolu, sambası, vahşi doğası, kanyonları, şelaleleri, mercan zengini tropik adalarıyla ünlü Brezilya ise bu kıtanın en cezbedici tatil adresi. İnka Uygarlığı’nın tüm insanlığa bıraktığı en ikonik kültür mirası Machu Picchu’yu görebileceğiniz Peru da büyüleyici bir seçenek. Esaslı bir doğaseverseniz Şili’yi de listenize almalısınız.

 5 - ORTA AMERİKA

Burada tüm yollar doğaya çıkar

Orta Amerika’da unutulmaz bir tatil hayal ediyorsanız Kosta Rica en doğru adreslerin başında yer alıyor. Burada tüm yollar şelalelere, krater göllerine, tropik ormanlara ve zengin sahillere çıkıyor. Yağmur ormanlarında trekking, volkanik dağlarında tırmanış, şelalelerinde rafting, sahillerinde surf, zip line ve daha fazlasıyla tatilinizi muhteşem kılabilirsiniz. Aztekler, Mayalar gibi dünyanın en kadim medeniyetlerinin mirasçısı, muhteşem plajları, kaktüslü çölleri, acı soslu yemekleri, tekilası ve kanı kaynayan insanlarıyla ünlü Meksika, sizi bambaşka bir dünyaya götürebilir. Plajlarındaki müthiş partiler ise dillere destan. Reggae müziğini tüm dünyaya sevdiren Bob Marley’in ülkesi, Jamaika, Karayipler’in incisi konumunda.

Haberin Devamı