Yaşam Mahallelilere yardımcı olmak için 3 dil öğrendi

Mahallelilere yardımcı olmak için 3 dil öğrendi

Paylaş
Mahallelilere yardımcı olmak için 3 dil öğrendi

Gaziantep'teki Güneykent Mahallesi'nin kadın muhtarı Hatice Hortoğlu, çok sayıda yabancı uyruklunun yaşadığı mahallede vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'nin muhtarı, çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yaşadığı mahallede, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendi.

Maliyeden emekli olduktan sonra 2009 yılında muhtarlık seçimlerine katılarak Güneykent Mahallesi'nin ve Gaziantep'in ilk kadın muhtarı olan Hatice Hortoğlu (62), AA muhabirine, 2 dönemdir 45 bin nüfuslu mahallenin muhtarlığını yaptığını söyledi.

"Ne dediklerini anlıyor, onlara yardımcı olabiliyorum"
Güneykent'in Gaziantep'in en büyük mahallelerinden biri olduğunu anlatan Hortoğlu, mahallelerinin kent merkezi ve Gaziantep Üniversitesi'ne yakınlığı dolayısıyla farklı ülkelerden çok sayıda insana ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Hortoğlu, "Her gün Türkçe bilmeyen çok sayıda insanla muhatap oluyorum. Yabancı üniversite öğrencileri var, Suriyeliler var. Bu nedenle derdimi anlatabilecek seviyede Arapça, Kürtçe ve İngilizce öğrendim. Fransızca'yı da okulda öğrenmiştim." dedi.

Mahallede yoğun bir Suriyeli nüfusunun bulunduğunu, bu nedenle onlara yardımcı olabilmek adına Arapça öğrendiğini belirten Hortoğlu, "Muhtarlığa gelip konuşuyorlardı, bir şeyler istiyorlardı ama anlamıyordum. Şimdi Arapça öğrendim. Ne dediklerini anlıyor, onlara yardımcı olabiliyorum. Bazıları da sadece Kürtçe konuşuyorlar. Kürtçe de konuşabildiğim için kolaylıkla anlaşabiliyoruz." diye konuştu.

Muhtarlığı severek yaptığını, insanlarla hizmet etmeyi sevdiğini vurgulayan Hortoğlu, mahallelinin de kendisinden memnun olduğunu, seçimlerde en yakın rakibine 3 bin 500 oy fark atmasının da bunun kanıtı olduğunu söyledi.

AA

Haberin Devamı