Siyaset Mahallenin Kürdü biz miyiz
Paylaş
Mahallenin Kürdü biz miyiz

Çapan 'Başkaları da para vermiş, niye onlar Ergenekona üye değil de ben üyeyim? Mahallenin Kürdü biz miyiz?' diye sordu

ÇAPAN SAVUNMADA

Haberin Devamı

İkinci “Ergenekon” davasının 32. duruşmasına dün Silivri’deki mahkemede devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanık eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan savunma yaptı. Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’a bağlı örgüt üyesi olmakla suçlandığını belirten Gürbüz Çapan, “İlhan ağabeyi severim. İlhan ağabey Cumhuriyet’in ilk filozoflarından, aydınlarından biridir” dedi.

‘HERKES PARA VERDİ’

Savunmasına “Cumhuriyet gazetesinin fikirlerine çok fazla katılmam ama Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet yaşamalıdır” diye devam eden Çapan sözlerini şöyle sürdürdü: Dolayısıyla kardeşlerime ‘Gidin, ortak olun’ dedim. İlhan ağabey bana kefil oluyor. Savcılar o kefaleti üyeliğe çevirmişler. Niye Turgay üye değil de ben? Karamehmet, Koç da para vermiş. Niye onlar üye değil de ben üyeyim? Mahallenin Kürdü biz miyiz?

Haberin Devamı

‘SORUN KÜRTLERİN’

Cumhuriyet’in iki temel problemi olduğunu, Kürtlerle ve diniyle barışamadığını savunan Gürbüz Çapan şöyle devam etti: Kürtlerle ilgili en büyük örnek Irak’tır. Kürtler, Bağdat’a, Kerkük’e ya da Musul’a ellerini kollarını sallaya sallaya gidemezler. Gitmek istediklerinde pasaport almaları gerek. Türkiye’de Kürtler istedikleri yere gidebiliyor. Türkiye’de Kürtlerle ilgili bir sorun yok. Kürtler kendileri sorun edinmiş.