Gündem AK Parti sözcüsü Mahir Ünal ilk açıklama

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal ilk açıklama

Paylaş
AK Parti sözcüsü Mahir Ünal ilk açıklama

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal parti genel merkezinde açıklama yaptı. Ünal, "Sonuçlar daha netleşmeden AA üzerinden YSK üzerinden oluşturulan manipülasyon kabul edilebilir değil. Bunun sorumluluğu bizzat bunu yayan ve sorumsuz davranan siyasilerin ve adayların olacaktır" dedi. Ünal Erdoğan'ın sayım bittiğinde balkon konuşması yapacağını söyledi.

İşte Ünal'ın açıklamaları...

Haberin Devamı

Bugün Türkiye demokrasi şöleni yaşadı. Seçimler demokrasinin düğünüdür. Bugün 59 milyon seçmen sandık başına gitti. yüzde 87 katılım oranı oldu. Son dönemlerin en güvenli seçimlerinden birini yaşadık. Ülkemize milletimize hayırlı olsun.

Büyük bir demokrasi olgunluğu içinde bugün seçimlerimiz yaşandı. Her sandığın başında bütün siyasi partilerin müşahitleri varken, bütün siyasi partiler sonuçları beraberce takip ediyorlar. Türkiye bir hukuk devleti. Bazı kurumlarımızın hedef alınarak tehdit edilmesi, bu kurumların cevap hakkı olmadığı bilinerek tehdit edilmeleri, kendi tabanlarının tahrik edilmesi..

"BAZI ADAYLARI UYARIYORUM"

AK Parti hükümeti iktidar olmanın sorumluluğuyla davranmakta kullanılan oylar AK Parti hükümetinin teminatı altındadır.

Haberin Devamı

Bazı siyasi parti ve adayları uyarıyorum. Daha seçimler başlamadan oluşturulan itibarsızlaştırmanın sonuçları ülkemiz için yaralayıcı sonuçlar doğurabilir. Özellikle AA'nın hedefe konularak tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. AA temsilcileri sandık başkanlarından ıslak imzalı tutanakları alıyor ve giriyor. Kurumlar üzerinden oluşturulan ağır tahrik kabul edilebilir değil. Sonuçları hep birlikte takip ediyoruz. Sonuçlar daha netleşmeden AA üzerinden YSK üzerinden oluşturulan manipülasyon kabul edilebilir değil. Bunun sorumluluğu bizzat bunu yayan ve sorumsuz davranan siyasilerin ve adayların olacaktır.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BALKON KONUŞMASI YAPACAK"

Biz sonuçlar netleşene kadar bekleyeceğiz.Tutanaklar doğrultusunda çıkan sonuçları hem basından hem seçim koordinasyon merkezinden takip ediyoruz. Sonuçlar kesinleşince Cumhurbaşkanımız gelecek balkon konuşması yapacak.

"BU TEHDİTLERİ DOĞRU BULMUYORUM"

Veri girişlerinden dolayı biz bütün sandıkların açılmasını bekliyoruz diyoruz. Ama bunu manipülasyon yaparak tabanı tahrik ederek yürütülen dil doğru değil. Siyasileri dikkatli olmaya davet ediyorum. 'YSK'nın önüne gideceğim' gibi ifadeler doğru ifadeler değil. Bu tehditleri doğru bulmuyoruz. YSK ve AA'ya saldırı gerçekleştiğinde bu siyasiler sorumluluğunu üstlenecekler mi? Lütfen siyasiler devletin kurumlarına dönük tahrikkar ve provakatif dilden vazgeçmeliler.

Haberin Devamı