Siyaset Mahir Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler
Paylaş
Mahir Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ünal, "Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun zehirli dilinin siyaset gündemini esir almasından son derece rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğünde yerini almıştır" dedi.

İşte Ünal'ın açıklamaları...

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu durumunu son derece ahlaksız ve seviyesiz bir durum olarak görüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli savunma Bakanımız ve MİT başkanımız hakkında söyledikleri külliyen yalandır. Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun zehirli dilinin siyaset gündemini esir almasından son derece rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğünde yerini almıştır. Artık siyasetin konusu değildir. Yakında öyle inanıyorum ki CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız, seçmenler, delegelerin bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz.

Söyledikleri külliyen yalandır. Kılıçdaroğlu siyaseti rehin alamaz. Kimse Kılıçdaroğlu'na cevap vermeyecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları her defasına yalanları Türk yargısına çarptı. Yalanları ortaya çıkmasına rağmen destansı pişkinlikle yeni yalanları söylemeye devam etti. Şu anda Genel Başkanımızın avukatı yalanlarıyla ilgili şikayette bulundu bir süreç başladı. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarından CHP'liler de sıkıldı.

Haberin Devamı

(OHAL sonrası yeni dönem) OHAL'in kaldırılmasından sonraki süreçte Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması başka bir şeydir OHAL başka bir şeydir. Bu sadece Türkiye'de olan bir şey değil. Her ne kadar Kılıçdaroğlu terörün yanında bir pozisyon alsa da biz 'HDP Meclis'e girmemelidir, Türkiye'nin terörle mücadelesini sekteye uğratmaktadır' dediğimizde Kemal Kılıçdaroğlu ısrarla HDP'yi koruyan bir anlayıştadır. 'Bu düzenlemeden kim rahatsız olacaktır?' diye sorduğumuzda karşımıza Kılıçdaroğlu'nun CHP'si ve HDP çıkacaktır. Asıl soru CHP'nin terörle mücadeleden neden rahatsız olduğu? Türkiye tabi ki bazı düzenlemeler yapacaktır ama bu düzenlemeler vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini kısıtlama içermeyecektir.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri geçtiğimiz günlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar'la ilgili şunları söylemişti:

MİT 'Ben Adil Öksüz'ün kim olduğunu bilmiyordum, o gece öğrendim' diyorsa o teşkilatı hemen kapatmak lazım. Ben de adım gibi biliyorum ki, onlar Adil Öksüz'ün kim olduğunu benden daha iyi biliyorlar.

Darbe Komisyonuna gelmesi gereken 2 önemli kişi var. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı gelip bilgi verecekler. Erdoğan talimat veriyor, 'Sakın gitmeyin'. Şimdi ben özellikle bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, o karanlık gecenin, o kontrollü darbenin bütün ayrıntılarının ortaya çıkması için biz mücadele ettik, engelleyen de Erdoğan'dır. Neden? Erdoğan'a soralım. Neden Hakan Fidan'ın ve Hulusi Akar'ın TBMM'ye gelip bilgi vermesini engelledin? Gelecekler, anlatacaklar. Milletvekili sorular soracak.

Haberin Devamı

Darbe günü Okay adlı birisi, ismini biliyorum ama açıklamayayım, MİT'e gidiyor, darbe yapılacağını söylüyor. Saat 14.00'da. Akşam darbe yapılacağını biliyorlar, niye önlem almadılar? Savcı soruyor Okay'a 'Sen MİT'te darbe yapılacak lafını kullandın mı?' 'Evet darbe yapılacağını söyledim ' diyor. Bütün bu ayrıntıların herkes tarafından bilinmesi lazım.