Gündem Mahkeme çıkışı satırlı kavga

Mahkeme çıkışı satırlı kavga

Paylaş
Mahkeme çıkışı satırlı kavga

Bursa'da bir yıl önce işlenen cinayetin ağır ceza mahkemesinde devam eden duruşması sonrası, sanık ve öldürülen kişinin yakınları arasında kavga çıktı

Merkez Osmangazi ilçesinde geçen yıl Mart ayında 29 yaşındaki Bilal Evren’in işlettiği kahveye gelen 31 yaşındaki Engin Denizli, Bilal Evren’in yeğeni 25 yaşındaki Bakır Evren’den bira istedi. Buna sinirlenen işletme sahibi tepkisini, "Burası birahane değil, içki içeceksen git kendin al" dedi.

Engin Denizli’nin, "Ben müşteriyim. Nasıl çay kahve içiyorsam bira da içerim" demesi üzerine başlayan tartışma kahvehane dışında kavgaya dönüştü. İddiaya göre, amca ve yeğeni tarafından dövülüp bıçaklanan Engin Denizli, Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bekar ve işsiz olduğu öğrenilen Denizli doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Olaydan sonra yakalanan Bilal ve Bakır Evren ile kendilerine yardımcı oldukları öne sürülen 30 yaşındaki Fatih Evren tutuklanarak cezaevine konuldu.

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde adam öldürmek suçundan haklarında ’ömür boyu hapis cezası’ istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar Bilal ve Bakır Evren ile daha önceki yargılama sürecinde tahliye olan Fatih Evren’in yargılanmasına bugün devam edildi.

Duruşmada cinayeti kendisinin işlediğini söyleyen Bakır Evren, amcası Bilal Evren ve Fatih Evren’in suçlu olmadığını öne sürdü. Bilal Evren’in tahliye istemini kabul etmeyen mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Duruşma sırasında öldürülen Engin Denizli ile sanıkların yakınları arasında başlayan tartışma adliye dışında bıçak ve satırların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Tarafları güçlükle ayıran polis ekipleri 24 yaşındaki Hikmet Evren’i gözaltına aldı. Polis, gözaltına alınan Hikmet Evren’den kimsenin şikayetçi olmaması nedeniyle, Kabahatler Kanunu’na göre amaç dışı kesici alet taşımak suçundan para cezası keserek serbest bıraktı.

Nail KAHRAMAN/DHA