Gündem Mahkeme: Getirin o flash bellekleri

Mahkeme: Getirin o flash bellekleri

Paylaş
Mahkeme: Getirin o flash bellekleri

İki sanık askere yönelik aramalarda ele geçirilen flash belleklerin aslında aynı flash bellek olduğu ortaya çıkınca mahkeme duruma el koydu

’Askeri casusluk ve şantaj’ davasının tutuklu sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in avukatı İhsan Nuri Tezel, Poyrazköy davasının tutuklu sanığı emekli Astsubay Ergin Geldikaya’nın evinde bulunan flash belleğin daha sonra bu davanın sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde de bulunduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise dün Avukat Tezel’in iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı ve 2 şüphelide birden el konulan flash belleklerin aslında aynı marka ve aynı seri numaralı olduğunu belirtti.

>> İŞTE EMNİYET'İN AÇIKLAMASI

‘Askeri Casusluk ve Şantaj’ davasının görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ise ‘flash bellek’ ile ilgili iddialar üzerine bugün ara karar aldı. Mahkeme heyeti, Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazarak Ergin Geldikaya’ya ait arama ve el koyma tutanaklarının bir suretini istedi.

'ÖĞLEDEN SONRA GETİRİLSİN'

Mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne de yazı yazılmasına karar verdi. TEM Şube’ye ‘Ergin Geldikaya’ya ait flash belleğin seri numarasını sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, “flash belleğin adli emanette olup olmadığı, eğer TEM şubede ise öğleden sonra hazır edilmesi’ yönünde karar verdi. Söz konusu talebin emniyete faks ile bildirilmesi istenildi.

Haberin Devamı

Heyet ayrıca ‘Askeri Casusluk ve Şantaj’ davasının tutuklu sanığı emekli Albay İbrahim Sezer'e ait flash belleğin de akıbetinin sorulmasına karar verildi.

Heyet, adli emanete yazı yazarak İbrahim Sezer’e ait flash belleğin duruşmanın öğleden sonraki bölümünde hazır edilmesini istedi. Kararlardan sonra söz alan hakim Mehmet Ekici, "Bu çok vahim bir iddia. Bu iddianın derhal araştırılması lazım" dedi.

Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA