Dünya Mahkeme hapis cezalarını kaldırmadı

Mahkeme hapis cezalarını kaldırmadı

Paylaş
Mahkeme hapis cezalarını kaldırmadı

İhvan mensuplarının ihtiyati hapis cezalarının kaldırılması talebi, Kahire Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi

Kahire Ceza Mahkemesi'nin, çeşitli suçlamalarla yargılanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarının ihtiyati hapis cezalarının kaldırılması yönündeki talebi reddettiği bildirildi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin yargı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Başsavcılık tarafından haklarında "yurt içinde ve dışında yalan haberler yayarak propaganda yapmak, öldürme olaylarına karışmak ve amaçlarını gerçekleştirmek için terör eylemleri yapan yasaklı gruplara katılmak" suçlamalarıyla dava açılan İhvan mensuplarının ihtiyati hapis cezalarının kaldırılması talebini mahkeme reddetti.

Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi binasında yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen duruşmada sanık avukatları, "Kesin bir iddia bulunmadığı ve yöneltilen suçlamalara dair net bir delil olmaması sebebiyle hapis kararının iptalini ve müvekkillerinin serbest bırakılmalarını" talep etti.

Duruşmada söz alan sanıkların, "Keyfi tutuklamalara maruz kaldıkları ve kendilerine isnat edilen suçlamaların hiçbir dayanağının olmadığını söyledikleri" belirtildi.

Haberin Devamı

Sanıklardan Kefr eş-Şeyh ilinin eski valisi Saad el-Hüseyni'nin, mahkeme heyetine "Mısır'ın şerefine ihanet ettikleri" yönünde tepki gösterdiği, hakimlerin yerlerini almasının ardından, İhvan mensuplarının tekbir getirerek, darbe karşıtlarının sembolü haline gelen "Rabia" işareti yaptığı ve "Askeri rejim yıkılsın" sloganları attığı kaydedildi.