Siyaset 'Mahkeme kararı olmadan aradılar'
Paylaş
'Mahkeme kararı olmadan aradılar'

Önceki gün evi basılarak Ergenekon kapsamında arama yapılan ilahiyatçı Zekeriya Beyaz, dava açmak için harekete geçti

Ergenekon savcılarının talimattı ile evi basılarak 12 saat boyunca arama yapılan ve çok sayıda kendisine ait dosya, kitap ve belgeye el konulan ünlü ilahiyatçı Zekeriya Beyaz’ı aradık ve arama sonrası durumunun nasıl olduğunu sorduk.

Zekeriya Beyaz’ın sesinde morla bozukluğu, acı ve yorgunluk vardı. Bizi, “Allah’a şükür iyi olmaya çalışıyorum” şeklinde yanıtlayan Beyaz’a evinde yapılan aramaya karşı bir dava açıp açmayacağını da sorduk.

"AVUKATLARIMA DAVA AÇMALARI TALİMATINI VERDİM

Zekeriya Beyaz şu açıklamaları yaptı: “Dava açacağım, evet. Avukatlarıma dava açmaları için talimat verdim. Araştırıp, değerlendiriyorlar şu anda. Davanın hukuki mahiyetini tam olarak belirledikten sonra dava açacaklar.”

"ARAMA KARARINI OKUMA İSTEĞİMİ REDDETTİLER"

Evimde yapılan arama baştan sonra kanunsuz. Mesela arama kararını okumak istedim. Bana okutmadılar. ‘Biz size sözlü olarak söyledik, bu yeter” dediler.

"ARAMA KARARINDA OLMAYAN ŞEYLER EL KOYDULAR"

Sonra mesela, arama kararında olmayan şeylere neden el koydular. Fethullah Gülen ile ilgili olarak yazdıklarım arama kararında yer almıyordu. Hileli seçimler konusunda yazdığım kitap da yer almıyordu.

Her ikisine de el koydular. Hangi hakla el koyuyorlar bunlara? Fethullah Gülen cemaati ve hileli seçim konusunda yazdıklarımın arama kararında sözü edilen misyonerlik çalışması ile ne alakası var?”

Safile Usul/Gazeteport

Haberin Devamı