Gündem Mahkeme kararını verdi

Mahkeme kararını verdi

Paylaş
Mahkeme kararını verdi

Gezi Parkı olayları ile ilgili mahkeme sevk edilen aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı

Mahkeme heyeti, şüphelilerden Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Ender İmrek, Haluk Ağabeyoğlu ve Beyza Metin'e isnat olunan "Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma", "suç işleme amacıyla örgüt kurma" suçlarına ilişkin; suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmamasını dikkate alınarak herbirinin tutuklama taleplerinin reddine karar verdi.

Diğer 7 kişi ise "Memura direnme", "kanuna aykırı gösteri ve yürüyüşlere silahsız katılma" suçlarının delillerinin bulunmaması sonucu serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ÖRGÜT KURMA SUÇLAMASI

Aralarında Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişiye ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.

Tutuklaması istenilen diğer 7 kişiye ise ‘polise mukavemet’ ve ‘gösteri kanuna muhalefet’ suçlaması yöneltildi.

Mahkemeye sevk edilen 12 şüphelinin isimleri şöyle; Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Akif Burak Atlar, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aykaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş.