Nedim Şener Mahkeme tecavüze uğrayan N.Ç'ye ceza vermeyi unutmuş
HABERİ PAYLAŞ

Mahkeme tecavüze uğrayan N.Ç'ye ceza vermeyi unutmuş

Siirtli N.Ç’yi hatırlayan var mı?

Hani şu 2003’de 12 yaşındayken dedesi yaşındaki adamların tecavüzüne uğrayan kız çocuğu.

Kimler yoktu ki tecavüzcüler arasında.

O dönem Kızıltepe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olan R.S, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı E.E...

Toplam 33 sanıklı davada nihayet karar çıktı.

[[HAFTAYA]]

Tümü tutuksuz yargılanan 33 sanıktan 28’ine 9 yıl ila 8 ay arasında değişen cezalar verildi. 4 sanık beraat etti, 1 sanığın dosyası ayrıldı. Dosyası ayrılan sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına bakılacak.

Haberin Devamı

N.Ç’yi erkeklere satan Emine Akyol ve Türkan Temel’e de 6 yıl ceza verildi.

N.Ç.’nin yaşı o tarihte 18’den küçük olduğu için bu cezalar yüzde 50 arttırılarak 9 yıla çıkarıldı.

Şimdi sıkı durun:

Mahkeme, N.Ç’nin “cinsel istismarda rızası olduğu” ve “zorla alıkonulmadığı için” sanıkların cezalarında ciddi indirimlere gitti!!!

Buna da şükür.

Ya N.Ç’ye adamları yoldan çıkarmaktan ceza verilseydi?..

MİT’çi Şenkal Atasagun: Fethullahçılar devleti ele geçirdi

Arşive baktığımızda, Hanefi Avcı’nın, “Haliç’te Yaşayan Simonlar/Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabını çıkarmakta geç kaldığını anlarız. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Şenkal Atasagun, 1999’da bu konuda çok ilginç sözler sarfetmiş. Halen Ergenekon Davası’nda yargılanan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın tuttuğu günlükler arasında, Milli İstihbarat Teşkilatı eski Müsteşarı Şenkal Atasagun’a ait görüşler önemli yer tutuyor. Günlükler yayınlandığı gibi iddianameye de girdi. O günlüklere göre; Şenkal Atasagun, “Fethullah Gülen cemaati, devleti ele geçirdi” diye kitap yazan Hanefi Avcı’dan çok daha fazlasını söylemiş. İşte birkaç örnek: “Fethullah Gülen cemaatini en tehlikeli grup olarak görüyorum. Bunlar sonunda devletin pek çok kademesinde yer etmişler. Bizim tespitimiz şu; Gülen grubu bürokrasiyi kullanarak iktidara gelmek istiyor, Milli Görüşçüler sandıktan çıkarak gelmek istiyor. Aralarında böyle bir yöntem farkı var.

Milli görüşçüler biraz sabırsız. Bir an önce iktidara ulaşmak istiyor. Bu nedenle hata yapıyorlar... Fethullahçılar ise iktidar hedeflerini daha uzun vadeye yaymış durumdalar ve bu yüzden daha da tehlikeliler. Maddi güçleri fazla...” Şenkal Atasagun gibi önemli makamda olan biri, bunları kafasından uydurmuyordur herhalde. Hepsi birer rapora dayanıyordur. Şenkal Atasagun o günlüklerde, MİT’te bu yapılanmalara izin vermediklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Aradan 10 yıldan fazla geçti. Cemaat, MİT’e bırakın sızmayı, Emniyet’te, orduda olduğu gibi oraya da imam atamış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder