Yaşam Mahkemede hakim cübbesi giyip verdiği pozu internette paylaştı

Mahkemede hakim cübbesi giyip verdiği pozu internette paylaştı

Paylaş
Mahkemede hakim cübbesi giyip verdiği pozu internette paylaştı

Afyonkarahisar’da bir taksici, kardeşinin cinayetten yargılandığı duruşma salonuna girip hakim cübbesi giydi. Hakim koltuğunda verdiği pozu da sosyal medyada paylaştı

Afyonkarahisar Adliyesi önündeki taksi durağında şoför olarak çalışan Selçuk B., mahkeme heyetinin olmadığı sırada, öz kardeşi Yılmaz B.’nin cinayet zanlısı olarak yargılandığı duruşma salonuna girdi.

Hakimin cübbesini giyip, makamına oturan ve önünde de dava dosyaları ile poz veren Selçuk B., çektirdiği fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaştı.

ŞİKAYET ORTAYA ÇIKARTTI



Kardeşinin cinayet zanlısı olarak yargılandığı davadaki taraflardan N.T.’nin, yaşananları duruşma sırasında hakime anlatması ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunması üzerine olay ortaya çıktı.

Duruşma zabıtlarına da geçtiği öne sürülen olayla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı bilinmezken, taksi şoförü, adliye çalışanlarından gelen tepki ve uyarılar üzerine fotoğrafı sosyal medya hesabından kaldırdı.

ŞİKAYET DİLEKÇESİNDE ÇARPICI İFADELER



N.T.’nin, BİMER’e gönderdiği el yazılı ve imzalı şikayet dilekçesinde yer alan "Adliyenin önündeki taksi şoförleri adliyeye girerek işine geldiği şekilde dosyaları hakim ve savcı cübbesi giyerek değiştiriyorlar, bu söylediğimiz konu resimle ispatlı" ifadeleri dikkat çekti.

BARO BAŞKANI: KABUL EDİLEMEZ


Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ise böyle bir manzaranın hukuk açısından kabullenilemez olduğunu ifade ederek, "Orası resmi bir devlet dairesi. Kürsünün arkasına görevli ve sorumlularından başka ki şeklinde konuştu.

İHA

Haberin Devamı