Gündem Mahkemeden THY'ye çok çarpıcı karar

Mahkemeden THY'ye çok çarpıcı karar

Paylaş
Mahkemeden THY'ye çok çarpıcı karar

THY'de örgütlü Hava İş Sendikası'nın 56 gün önce başlattığı grev devam ederken, iş mahkemesinden çarpıcı bir karar çıktı

THY’de örgütlü Hava İş Sendikası’nın 56 gün önce başlattığı grev devam ederken, iş mahkemesinden çarpıcı bir karar çıktı. İş Mahkemesi, greve çıkan işçilerin yerine başka işçi çalıştırılamayacağına hükmetti. Mahkeme başka işçi çalıştırma hakkında ihtiyati tedbir yolu ile durdurma kararı verdi.

Hava İş'in başvurusu sonrası açılan davada karar, İstanbul 5. İstanbul İş Mahkemesi’nin 8 Temmuz’da yaptığı duruşmada çıktı. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporlarında, greve katılan işçiler yerine başka işçilerin çalıştırıldığı kaydedildi.

Davanın ilk celsesinde mahkeme, Yargıtay yolu açık olmak üzere, kritik bir karar aldı. Mahkeme kararında özetle, greve çıkan işçi yerine başka işçilerin çalıştırılamayacağını hükmetti. Mahkeme, greve çıkan işçiler yerine çalıştıralan başka işçilerin faaliyetleri için de 'durdurma' kararı verdi.

ULUSLARARASI MECRAYA TAŞINIYOR

Haberin Devamı

Hava İş Sendikası tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, THY’nin grev kırıcılığı yaptığı iddia edilerek, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptıkları çağrıların görmezden gelindiği savunularak şu bilgiye yer verildi: “Bu konudaki uluslararası başvurularımız ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu) ile birlikte giderek yoğunlaştırılmaktadır. Avrupa Parlamentosu Türkiye Komisyonu üyesi sayın Juergen Klute bu konularla ilgili kapsamlı rapor ve soru önergesi hazırlamaktadır.”

Hava İş açıklamasında, greve çıkan işçiler yerine, Sun Express ve Jet Airways'den işçi getirildiğini, bu faaliyetin durdurulması istendi.

İŞTE 8 TEMMUZ TARİHLİ DURUŞMADA ALINAN O KARAR

Haberin Devamı