Gündem Mahkemeye zorla getirilecekler

Mahkemeye zorla getirilecekler

Paylaş
Mahkemeye zorla getirilecekler

Habur'dan giriş yapan 9 sanık hakkında, duruşmaya katılmadıkları gerekçesiyle, "zorla getirilme müzekkeresi" hazırlanmasına karar verildi

İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Irak'taki Kandil Dağı ile Mahmur Kampı’ndan gelen PKK’lılardan 13'ünün yargılanmasına başlandı.

Duruşmada başka bir suçtan tutuklu bulunan Kandil grubu sözcüsü Mehmet Şerif Gençdal hazır bulunurken, tutuksuz 12 sanık ise katılmadı.

Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 19 Ekim 2009’da Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye giriş yapan ve 4’ü çocuk 34 PKK’lıdan 17'sinin yargılanmasına geçen hafta başlanmıştı.

Bu sanıklardan 10'u tutuklanırken, 3’ü hakkında gıyabi tutuklama kararı verilmişti. Kalan 13 kişinin yargılanmasına bugün Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Ancak duruşmaya Kandil grubu sözcüsü olan başka bir suçtan dolayı tutuklu bulunan Mehmet Şerif Geçdal’ın dışındaki 12 tutuksuz sanık katılmadı.

Habur’dan giriş yapan 9 sanık hakkında, yargılandıkları Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmadıkları gerekçesiyle, "zorla getirilme müzekkeresi" hazırlanmasına karar verildi.