Gündem Mahkumlardan açlık grevini sonlandırma kararı

Mahkumlardan açlık grevini sonlandırma kararı

Paylaş
Mahkumlardan açlık grevini sonlandırma kararı

İzmir'de bulunan cezaevlerinde açlık grevine giden tutuklu ve hükümlülerin, eylemlerini sonlandırma kararı aldıkları bildirilmişti ancak kesin kararı bugün verecekleri bildirildi

İzmir'de bulunan cezaevlerinde açlık grevine giden PKK/KCK davalarından tutuklu ve hükümlü 520 kişinin eylemlerini sonlandırma kararı aldıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Buca 1 ve 2 Nolu Cezaevleri ile Aliağa Şakran Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin dün saat 22.30’da açlık grevini sonlandırma kararı aldıkları kaydedildi. Tutuklu ve hükümlülerin kesin kararı bugün avukatlarıyla tekrar görüştükten sonra açıklayacağı bildirildi.

Mahkumlardan açlık grevini sonlandırma kararı


Şivan Perver de eylemine son verdi



Türkiye'de cezaevlerindeki açlık grevine destek vermek amacıyla Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Parlamentosu önünde dün 1 günlük açlık grevine başlayan müzisyen Şivan Perver, eylemine son verdi.

IKBY Parlamentosu önündeki Sami Abdurrahman Parkı'nda dün sabah saatlerinde açlık grevine başlayan Perver, geceyi burada kurulan çadırda geçirdi.

Perver'in açlık grevine girdiğini duyan binlerce kişi de buraya gelerek sanatçıyı ziyaret etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Perver, açlık grevini sonlandırdıktan sonra yaptığı açıklamada, "Elimde sazımla arkamda onbinlerce insanla (Erbil'den) Diyarbakır'a yürüyeceğim" dedi.

DHA, AA