Tamer Heper Mahsup yapacaksınız
HABERİ PAYLAŞ

Mahsup yapacaksınız

Haberin Devamı

Sitemizde çanak anten umumi. Ancak şiddetli yağmurlardan arıza yaptı. Yöneticiye “Onarım yaptır” diyoruz yaptırmıyor. Ben yaptırsam kendisinden parasını alabilir miyim? ● H.S.

Ben bazı şeyleri çok merak ediyorum. Örneğin sizin yöneticiniz durumunda olanları. Önce yönetici seçilmek için bir yarışa girerler, seçilirler ondan sonra iş yaptırabilene aşkolsun. Madem iş yapmayacaktın niye seçildin. Bir kimse istemediği halde yöneticilik yapmaz, istemediğini söyler seçime katılmaz veya bu işi beceremeyeceğine kanaat getirirse istifa eder. Hem istifa etmezler hem de iş yapmazlar. Sitede bir ortak tesis var ise bu çalışır halde bulundurulacaktır. Arızası durumunda da onarılacaktır ve bu yöneticinin görevidir.

Böyle bir durumda ortak tesisi yönetici onarmıyor ise bağımsız bölüm maliklerinden biri bu işi yapar ve iki türlü davranır. Ya bağımsız bölüm maliklerinden paylarına düşen bedeli talep eder veya yöneticiye ödenecek aylık aidattan mahsup eder. Tabii durumu yöneticiye bildirmek kaydı ile. Öyle görünüyor ki herkesten tek tek gider talep etmektense aidattan mahsup yapmak daha kolay. Tabii bunun ikinci bir sonucu da olur. Yöneticinin durumu ilk kat malikleri kurulunda mercek altına alınır. Bu kadar basit bir hizmeti vermeyen kişi de umarım ikinci defa yönetici seçilmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder