Yaşam Mahsur kalan binlerce balık kurtarıldı

Mahsur kalan binlerce balık kurtarıldı

Paylaş
Mahsur kalan binlerce balık kurtarıldı

Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nde suyun çekilmesiyle yağmur suyu tahliye kanalında oksijensiz ortamda mahsur kalan binlerce sazan balığı, Çukurova Amatör Balıkçılar Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (ÇUBADER) girişimiyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tahliye edilerek kurtarıldı

Seyhan Baraj Gölü’ne avlanmaya giden ÇUBADER üyeleri, yağmur suyu tahliye kanalında binlerce sazan balığının mahsur kaldığını görünce Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. Bölgeye gelen belediye ekipleri, ağzı tıkanan ve bu nedenle oksijensiz kalan balıkları kurtarmak için tahliye kanalını temizledi. Balıkların göle ulaşabileceği bir kanal hazırlayan görevliler sazanları tahliye etti.

ÇUBADER Başkanı Tuluhan Torun, balıkların telef olmaması için belediyeden yardım istediklerini söyledi. Torun, "Tahliye kanalının önü açılınca binlerce balık tahliye edildi. Eğer müdahale edilmeseydi, muhtemelen telef olacaklardı. Yumurtlama dönemi olduğu için balıkların büyük bölümü yumurtalıydı. Neyse ki belediyenin müdahalesiyle balıklar kurtarıldı" dedi.

ADANA, (DHA)

Haberin Devamı