Makarnaya servet harcadık
Uluslararası piyasa araştırmaları yapan kuruluş tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye'de geçen yıl makarnaya 488 milyon lira harcandı
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, uluslararası piyasa araştırma kuruluşu "Euromonitor International"in Türkiye’de makarna üzerine bir araştırma yaptığını söyledi.
"Türkiye’de Makarna" adlı bu çalışmaya göre, ülkede makarna tüketiminin düşük olduğunu ifade eden Boyacıoğlu, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği referans verilerek belirlenen rakamlara ışığında Türkiye’de kişi başına makarna tüketiminin 6 kilogramda kaldığını bildirdi.
İTALYA'DA KİŞİ BAŞINA TÜKETİM 28 KG
Euromonitor International’a göre bu rakamın Avrupa’da ortalama kişi başına 9 kilogram, İtalya’ ise 28 kilogram olduğunu vurgulayan Boyacıoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye’de Makarna raporunda yapılan değerlendirmede, ülkemizde makarnanın halen bir ana yemek olarak değil daha çok diğer yemeklere bir yan yemek olarak görüldüğü belirtilmiştir."
Rapora göre, makarna sektörünün 2008 yılında değer olarak yaklaşık yüzde 6 oranında büyüme gösterdiğini ifade eden Boyacıoğlu, makarna satışlarının 488 milyon liraya ulaştığını söyledi.
Boyacıoğlu, makarnanın günlük demir, magnezyum, fosfor, B3 vitamini (niasin) ve folik asit ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını, yağ içeriğinin ise çok düşük olduğunu sözlerine ekledi.
- Wanda Nara yine olay yarattı: Bu kez Paris Hilton'a sataştı
- Kuşum Aydın sosyal medya sayfasından isyan ederek dolandırıldığını duyurdu
- Dilan Polat şikayetini geri çekti, dava düştü! Duruşma boyunca ağladılar
- Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti hakkında bir skandal iddia daha
- Melisa Döngel ve Sergen Yalçın aşkı tekrar alevlendi