Dünya Makedonya meclisi feshedildi

Makedonya meclisi feshedildi

Paylaş
Makedonya meclisi feshedildi

Makedonya Meclisi 149'uncu oturumunda 79 milletvekilin oyuyla feshetme kararını onayladı.

Ana Muhalefet partisinin katılmadığı mecliste milletvekillerinin koltukları boş kaldı. Makedonya Meclis Başkanı Trayko Velyanoski, meclisteki son konuşmasında bugüne kadar yaptıkları çalışmalara değinerek, milletvekillerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Meclisin feshedilmesiyle 5 Haziran’da seçimler için kararnameyi imzalayacağını söyledi. Makedonya Meclisi’nde tek Türk Milletvekili ve iktidar ortağı olan Türk Demokratik Parti Başkanı Kenan Hasip önümüzdeki seçimler konusundaki görüşünü basın toplantısında değerlendirdi.

Hasip, "Mevcut iktidar olan partilerin, daha doğrusu VMRO DPMNE partisinin anketlere göre eski gücü yoktur, 63 milletvekili çıkarmak imkansız. Milletvekili sayısında bir düşüş kaydedilecek" dedi.

Hasip seçimlerde TDP’nin izleyeceği tutuma da değinerek, Demokratik Türk Partisi’nin profesyonelleştiğini ve isteklerinin büyüdüğünü vurguladı. Kenan Hasip, "Görüşmeler ne şekilde gerçekleşecek ve buna ne yön verilecek ancak Parti Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Meclisin kararına bağlıdır. Neticede en güzel bir kombinasyon çıkacak ve önümüzdeki seçimlerde yine TDP seçimleri kazanıp yeni kurulan hükümetin bir parçası olacak" dedi.

Haberin Devamı

Eyüp SALİH/ÜSKÜP, (DHA)