Spor Makukula'ya kale fark etmiyor

Makukula'ya kale fark etmiyor

Paylaş
Makukula'ya kale fark etmiyor

Kayserispor'un golcü futbolcusu Ariza Makukula, 14 maçta rakip filelere 13 gol attı, kendi kalesine de 2 gol gönderdi

Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Denizlispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a birer, Sivasspor, Diyarbakırspor ve Bursaspor’a ikişer gol atan Makukula, ilk yarının sonunda toplam 13 gol ile rakiplerini geride bırakıp gol krallığı yarışında ilk sırada yer aldı.

Makukula’yı 9’ar golle Galatasaray’dan Herry Kewell ile Gaziantepspor’dan Julio Cesar De Souza izledi. Fenerbahçe’den Alex, Kasımpaşa’dan Moritz, Trabzonspor’dan Colman, Galatasaray’dan da Nonda 7’şer gol kaydetme başarısı gösterdi. Kayserispor’un gol makinası Ariza Makukula, oynadığı maçlarda rakip kalecilerin korkulu rüyası olmasının yanında, defansına yardım için geldiği kendi kalesinde ise kalecisi Hamidou’nun 2 gol yemesine etki yaptı.

BİR O KALEYE, BİR BU KALEYE!


Makukula, İstanbul’da oynanan Galatasaray-Kayserispor karşılaşmasının 31. dakikasında Cangele’nin soldan kullandığı korner atışında ceza alanında yükselip topu kafa vuruşu ile ağlara göndererek beraberliği sağladı.

Karşılaşmanın 35. dakikasında ise Arda’nın kullandığı korner atışında topu kafa ile uzaklaştırmak isteyen Makukula, bu kez ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi.

Ligin ilk yarısının son karşılaşması olan Kayserispor-Antalyaspor maçında ise Makukula’nın ayağına çarpan top, Kayserispor ağlarıyla buluştu.

Türkcel Süper Lig’in ilk yarısında rakip takımlara 13 gol atarak gol krallığı yarışında en yakın takipçileri Herry Kewell ve Julio Cesar De Souza’nın 4 gol önünde ilk sırada yer alan Makukula, kendi kalesini de 2 gol göndererek, toplam 15 golle ilginç bir rekora imza attı.

Haberin Devamı