Gündem Malatya'ya kadınlar için 'Pembe Trambüs' geliyor

Malatya'ya kadınlar için 'Pembe Trambüs' geliyor

Paylaş
Malatya'ya kadınlar için 'Pembe Trambüs' geliyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sadece kadınların kullanacağı ‘Pembe Trambüs’ uygulamasına geçeceklerini açıkladı. Çakır, "Talepler doğrultusunda ‘Pembe Trambüs’lerin siparişini verdik. Trambüslerimiz inşallah mayıs ya da haziran ayında gelecek" dedi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentte yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Şu anda 12 tane trambüsümüz var. Mayıs ya da haziran aylarında 10 tane daha trambüs alacağız" diyen Çakır, bunlardan bunlardan 2'sinin, sadece kadınların kullanımına yönelik olacağını ve pembe renkli olarak sipariş edildiklerini söyledi.

'ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN TRAMBÜSLE İLGİLİ TALEPLERİ VARDI'


Üniversite öğrencilerinin trambüsle ilgili bir takım talepleri olduğunu kaydeden Çakır, “Bunların en önemlisi sadece bayanların kullanabileceği pembe trambüslerdi. Hatta bununla ilgili bir de kampanya başlatmışlardı. Bizler de bu talebi dikkate aldık ve bununla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah 2 trambüsü sadece bayan yolcularımıza yönelik alacağız. Trambüsler şu anda üretim bandında, o konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Biz, trambüslerin renklerinin farklı olmasını söyledik 2 trambüs pembe olacak” ifadelerini kullandı.