Gündem Malatya'da öğrenci kavgası: 1 ölü

Malatya'da öğrenci kavgası: 1 ölü

Paylaş
Malatya'da öğrenci kavgası: 1 ölü

Malatya'da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 1 öğrenci bıçaklanarak öldürülürken 3 öğrenci de yaralandı

İnönü Üniversitesi’nde okuyan A.L.Z. ile H.B. isimli kız öğrenciler erkek arkadaşları 35 yaşındaki Hasan K. ve 22 yaşındaki Ozan Ö. ile birlikte bir eğlence merkezinde eğlenerek alkol aldı.

Saatin geç olması nedeniyle kız öğrenciler yurda gidemeyeceklerini belirterek erkek arkadaşlarına kendilerini İnönü Caddesi’ndeki okul arkadaşlarının kaldığı öğrenci evine götürmelerini istedi.

Kız öğrencileri İnönü Caddesi’ndeki arkadaşlarının evine getiren Hasan K. ve Ozan Ö. Öğrenci evinden inen 34 yaşındaki Furkan Gülaçtı ve Ömer K. İle tartışmaya başladı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada Furkan Gülaçtı kalbinden, Ömer K. ise, elinden bıçaklandı. Ozan Ö.’nün de kolundan yaralandığı kavgada ağır yaralanan Furkan G., özel bir araçla Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanedeki müdahalelere rağmen Furkan Gülaçtı kurtarılamadı, diğer 2 yaralın ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Emniyet Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan olayla ilgili şüphelilerin yakalandığını ve ifadelerinin alınması ardından "Bıçakla kasten öldürme ve bıçakla kasten yaralama" suçlarından adli mercilere sevk edileceğini söyledi.

Kavgada bıçakla öldürülen Furkan Gülaçtı’nın İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde 2’nci sınıf öğrencisi olduğu ve üniversite öğrencilerine yönelik son afla okula döndüğü saptandı.

Malatya/DHA