Gündem Malatya'yı Kızılderililer bastı!

Malatya'yı Kızılderililer bastı!

Paylaş
Malatya'yı Kızılderililer bastı!

Şefi bir Türk olan Kızılderili müzik grubu Malatya'da Çocuk Şube'nin açılışını şenlendirdi

Malatya Çocuk Şube Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası, Güney Amerika'dan gelen Pucaramanta (Kızıl Topraklar) Kızılderili Grubu'nun verdiği konserle açıldı. Abdullah Gül Parkı içerisinde hizmete giren Çocuk Şube Müdürlüğü açılışı için özel olarak gelen grup Güney ve Kuzey Amerika'nın birçok şarkısını seslendirdi.Giydikleri yerel kızıldereli kıyafetleriyle renkli görüntüler veren grup vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

GRUP ŞEFİ MALATYALI

Pucaramanta Kızıldereli Grubunun şefi ise bir Malatyalı. Arguvanlı olan Şef Sevda Bozkurt, gruba 6 yıl önce katıldığını belirterek "Önce guruba destek olmak için aralarına katıldım daha sonra grupta yer aldım. Gurubumuzda tek Türk benim. Diğer grup arkadaşlarımın hepsi Kızılderili. Memleketimde konser vermek benim için onur verici" dedi.

Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açılış töreninde konser veren grubu Malatyalılar dikkatle izlediler.Renkli görüntülerin ardından binanın açılışına geçildi.

Açılış törenine Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

GAZETECİLER NEZARETE ATILDI

Çocuk Şube Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasını konuklar böylesi güzel bir mekanı Malatya'ya kazandırılmasından dolayı mutluluklarını dile getirdileri.Bu arada Müdürlüğü'n içinde bulunan nezarethanenin gezilmesi sırasında da renkli görüntüler yaşandı.Vali Ulvi Saran ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan,kendilerini görüntüleyen basın mensuplarını nezarete kilitleyerek, "Sizleri nezarete attık. Bir süre burada kalacaksınız" dediler. Daha sonra nezaret kapısını açan Vali Saran ve Başsavcı Ceylan'a basın mensupları, 'Efendim nezaret AB standartlarına uygun mu?' diye sordular. Cumhuriyet Başsavcısı Ceylan nezaretin içine girerken, Vali Saran, 'Sizde bizi nezarete kilitleyeceksiniz. Ama biz girmeyeceğiz' diyerek, basın mensuplarının oyununa gelmedi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nün özel davetlisi olarak Malatya'ya gelen Pucaramanta (Kızıl Topraklar) Kızılderili grubu akşamda Sabancı Kültür Merkezi'nde vatandaşlara bir konser verdi.Giydikleri yerel giysilerle konsere katılanları büyüleyen grup kentte bazı etkinliklere katıldıktan ülkelerine geri dönecekler.

DHA