Dünya Maldivler eski devlet başkanına 13 yıl hapis!

Maldivler eski devlet başkanına 13 yıl hapis!

Paylaş
Maldivler eski devlet başkanına 13 yıl hapis!

Maldivler'in eski devlet başkanlarından Muhammed Naşid, görevde bulunduğu sırada 3 yıl önce üst düzey bir hakim için gözaltı emri vererek terörle mücadele yasasına muhalefetle suçlandığı davada 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Mahkemedeki 3 yargıç, 22 Şubat’ta gözaltına alınan muhalefet lideri Naşid’in 2012 yılında görevdeyken üst düzey bir hakim hakkında yasa dışı olarak gözaltı emri verdiğine hükmederek, eski Devlet Başkanı’na terörle mücadele yasasına muhalefet ettiği gerekçesi ile 13 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Gözaltı emri verdiğini kabul etmeyen Naşid’in taraftarları, suçlamaların Naşid’in 2018 yılındaki devlet başkanlığı seçimlerinde mevcut Devlet Başkanı Yamin Abdül Gayyum’un karşısına rakip olarak çıkmasını engellemek amacıyla yapıldığını belirtiyorlar.

Naşid, 2008’deki seçimde 30 yıl boyunca iktidarda kalan Mamun Abdül Gayyum’a karşı yarıştığı seçimlerde ülkenin demokratik yollarla seçilen ilk devlet başkanı olmuştu.

Gözaltındaki bir muhalifi serbest bırakan Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Abdullah Muhammed hakkında gözaltı emri veren Naşid, haftalarca devam eden gösteriler üzerine Şubat 2012’de istifa etmiş, 2013’teki devlet başkanlığı seçimlerini Yamin Abdül Gayyum’a karşı kaybetmişti.

Hint Okyanusu’nda yaklaşık bin 200 adadan oluşan Maldivler’de terörle mücadele yasası, sadece terör olaylarını değil devlete karşı eylemleri de kapsıyor.

Haberin Devamı

AA