Dünya Malezya, Kuzey Koreli iki yetkiliyi sorguya çağırdı

Malezya, Kuzey Koreli iki yetkiliyi sorguya çağırdı

Paylaş
Malezya, Kuzey Koreli iki yetkiliyi sorguya çağırdı

Malezya, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ın öldürülmesiyle ilgili iki Kuzey Korelinin ifadesine başvuracak

Bernama’da yer alan habere göre, Emniyet Genel Müdürü Halit Ebubekir, bu sabah yaptığı basın açıklamasında cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, halen Malezya’da oldukları tahmin edilen Kuzey Kore’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğinde İkinci Sekreter olarak görev yapan Hyon Kwang-song ile Kuzey Kore Havayolları çalışanı Kim Uk-il’in şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrıldığını belirtti.

Ebubekir, Kuzey Kore Büyükelçiliğine başvuru yapıldığını, şüphelilerin ifade vermeye gelmemesi durumunda haklarında tutuklama kararı çıkartılacağını söyledi.

Bu arada Malezya’nın Pyongyang Büyükelçisi, Kuala Lumpur’a döndü. Malezya Dışişleri Bakanlığı, pazartesi günü büyükelçiyi danışmada bulunmak üzere geri çağırmıştı.

Kim Jang-nam’ın cenazesinin bulunduğu Kuala Lumpur Devlet Hastanesi morgunda da üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

Polis yetkilileri, kimliği belirlenemeyen kişilerin morga girme teşebbüsünde bulunduğunu, bu nedenle özel birliklerin morg ve çevresinde güvenlik önlemlerini artırdığını açıkladı. Yetkililer, otopsinin tamamlanabilmesi için laboratuvar sonuçlarının beklendiğini ve Kim Jong-nam’ın bir yakınınından alınacak DNA'ya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un üvey abisi Kim Jong-nam, 13 Şubat’ta Kuala Lumpur'daki uluslararası havalimanında uğradığı saldırının ardından hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Endonezya, Vietnam, Malezya ve
Kuzey Kore vatandaşı dört kişi gözaltına alınmıştı.

Malezya Emniyet Müdürlüğü, cinayetin planlayıcıları olduğunu ileri sürdüğü 4 kişinin Jakarta-Dubai- Vladivostok üzerinden Pyongyang’a geçtiklerini ve İnterpol aracılığıyla arandıkları açıklamıştı.

AA

Haberin Devamı