Ekonomi Maliye 88 lüks konuttan 35'ini sattı

Maliye 88 lüks konuttan 35'ini sattı

Paylaş
Maliye 88 lüks konuttan 35'ini sattı

Maliye Bakanlığı'nın Antalya'da atıl durumda bulunan hazine arazisine kat karşılığı yaptırdığı ve satışa çıkardığı 88 lüks konuttan 35'i satıldı.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Kepez ilçesinde atıl durumda bulunan 16 bin 544 metrekare büyüklüğündeki hazine arazisine iki yıl önce kat karşılığı lüks konutlar yaptırıldığını hatırlattı. Kon Yapı İnşaat A.Ş. tarafından inşa edilen Durukent Sitesindeki 8 yıldız blokta toplam 216 daireden oluşan lüks konutlardan 88’inin Maliye Bakanlığı’na devredildiğini anımsatan Mat, bu konutların ihale ile satışına başlandığını kaydetti. Antalya Defterdarlığı’nda geçen hafta açık artırma usulü ihalede lüks konutlardan 35’inin satıldığını belirten Mat, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

"Maliye Bakanlığı’nın lüks konutlarından 35’ini üç günde toplam 5,5 milyon liraya sattık. Elimizde 53 konut kaldı. Bu konutları da 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde satışa çıkaracağız. Satışlardan oldukça memnunuz. Satılan konutları vatandaş satın aldı, şirketler ilgi göstermedi. Maliye Bakanlığına ait 53 konutu da ikinci satışta eritiriz. Çünkü emlak ve konut sektörüne ilgi var.

Kat karşılığı inşaatı yapan şirket proje aşamasında iki yılda 128 daire sattı. Vatandaş Maliye Bakanlığının konutlarına ilgi gösterdi. Konut satışlarının gelirinin yüzde 46’sı Antalya Büyükşehir Belediyesi ile konutların bulunduğu Kepez Belediyesi’ne gidecek."

İkinci etap konut satışlarının 95 bin lira gibi cazip fiyatlarla satışa sunulacağını anlatan Mat, "105 metrekare büyüklüğündeki lüks konutların fiyatı, sitenin bulunduğu duruma göre en düşük 95 bin liradan başlıyor. 153 metrekare büyüklüğündeki dairelerde durumlarına göre 178 bin liradan satılacak. Daireler, klimalı, gün ısılı. Site içinde ise havuz, tenis kortu, çok amaçlı spor sahaları yer alıyor. Sitenin güvenliği mevcut. Dairelerde görüntülü diyafon bulunuyor. Çelik kapılı ve enerji tasarruflu" diye konuştu.

Haberin Devamı