Ekonomi Maliye'nin lüks konutlarına yoğun ilgi

Maliye'nin lüks konutlarına yoğun ilgi

Paylaş
Maliye'nin lüks konutlarına yoğun ilgi

Maliye Bakanlığı tarafından Antalya'da atıl durumda bulunan Hazine arazisine kat karşılığı yaptırılan ve açık artırma usulü ihale ile satışa çıkarılan 88 lüks daireye yoğun ilgi oldu

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Akdeniz Üniversitesi kuzeyinde kalan atıl durumdaki Hazine arazisinin, iki yıl önce kat karşılığı müteahhit firmaya verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Müteahhit firma ile yapılan anlaşma gereği, 8 bloktan ve 216 daireden oluşan konutların 88’inin Maliye Bakanlığına verildiğini kaydeden Mat, şunları söyledi:

"Site; tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, büyük ve çocuk yüzme havuzları, çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, her bir sitenin önünde bulunan ahşap kamelyası ile modern çağın gerektirdiği tüm özelliklere sahiptir. Sitede ayrıca güvenlik sistemi mevcut olup, dairelerde görüntülü zil ve diafon, çelik kapı, ortak kullanım alanları için jeneratör sistemi, yangın merdiveni ile aileler için güvenli bir yaşam alanı haline gelmiştir. Binaların dış cephesinde ısı hesaplarına uygun mantolama üzeri hazır renkli sıva, doğramalarda ise pvc ısıcam kullanılmıştır. Sitede her blokta çift hızlı panoromik asansör mevcuttur."

Haberin Devamı

Antalya Defterdarlığınca satılacak dairelerin 8 blokta ve muhtelif katlarda olduğunu bildiren Mat, açık artırma usulü ihaleyle satışa çıkarılacak dairelerden 59’unun 3 oda 1 salon, brüt 153 metrekare yüz ölçüme sahip olduğunu, bulundukları konuma göre 125 bin ile 180 bin TL, 29’unun da brüt 105’er metrekare büyüklüğünde 2 oda 1 salon şeklinde olduğunu ve 95 bin ile 130 bin TL bedellerden satılacağını bildirdi.

Dairelerin tamamında gün ısı, ikişer klima bulunduğunu, ıslak zeminlerde tavana kadar fayans kaplama yapıldığını, odaların saten alçı üzeri su bazlı boya ile boyandığını, zeminlerin laminat parke ile döşendiğini anlatan Mat, "Her bir bölüm, vestiyeri, mutfak dolabı, duşakabini ile alındığı anda oturmaya müsaittir. Dairelerde kat kaloriferi döşenmiş olup, istendiği anda doğalgazlı sisteme geçmeye tesisat uygundur" dedi.

İhale sonucu, daireleri alan vatandaşların, satış bedelinin en az dörtte birini peşin ödedikten sonra, geriye kalan bedeli 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeyebilme imkanı tanındığını ifade eden Mat, taksitlere aylık yüzde 0,75 düşük bir faiz uygulandığını, ayrıca vatandaşların ihale sonucunda başta tapudaki alım ve satım harcı olmak üzere dairelerin satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerden dolayı herhangi bir vergi, resim ve harç ödemeyecek ve satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile de emlak vergisinden de muaf olacağını kaydetti.
Kat karşılığı yaptırılan Maliye’ye ait lüks konutlara yoğun ilgi olduğunu bildiren Mat, şu ana kadar binden fazla kişinin konutları görmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Mat, lüks konutların ihalesinin 8 Mart Pazartesi günü gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.