Ekonomi Maliye'nin yılbaşı mesaisi yoğun

Maliye'nin yılbaşı mesaisi yoğun

Paylaş
Maliye'nin yılbaşı mesaisi yoğun

Antalya Vergi Dairesi, yılbaşında eğlence yerleri, oteller ve alışveriş merkezleri ile hediyelik eşya satıcılarında denetleme yapacak

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, gazeteler, bilbordlar, reklam ve internet ortamında Antalya’da yılbaşı dolayısıyla eğlence düzenlenecek ve açık olacak otel, restoran, bar, disco, cafe-bar ve benzeri iş yerleri tek tek belirlenecek ve bu yerlerde yılbaşı gecesi denetim gerçekleştirilecek.

Denetimler, 17 Vergi Denetmen Yardımcısı, 60 Özel yoklama yetki belgeli memurun katılımıyla, 16 araç ile 16 ayrı denetim grubu tarafından yapılacak ve Konyaaltı bölgesi, şehir merkezi, Lara ve Kundu bölgeleri başta olmak üzere yılbaşı programı yapan konaklama işletmeleri, restoran, bar, cafe-bar, disco ve benzeri işletmeler nezdinde yoğunlaştırılacak.

Denetim ekipleri, gece denetimine saat 19.00 itibariyle başlayacak ve denetimler 1 Ocak 2010 sabahı saat 05.00’e kadar aralıksız sürecek. İl merkezinde, yılbaşı gecesi özellikle eğlence programı veya gala yemeği şeklinde faaliyette bulunacağı belirlenen 8 disco, 58 bar ve cafe-bar, 72 restoran ile 35 otel nokta denetimi çalışması şeklinde genel yaygın ve yoğun vergi denetimi yapılacak.

Ayrıca, denetim gecesi açık ve faal olduğu görülen diğer işletmelerde denetim kapsamına alınacak. Antalya Vergi Dairesi yetkilileri, yılın son günü ve yılbaşı gecesi yapılacak denetimlerde, işletmelerin ekiplere yardımcı olmalarını istedi.

Haberin Devamı