Gündem Malki cinayeti davasında 3. karar

Malki cinayeti davasında 3. karar

Paylaş
Malki cinayeti davasında 3. karar

Malki cinayeti davasında 3. karar

Yargıtay’ın Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararı iki kez bozmasının ardından yeniden görülen Nesim Malki cinayeti davası bugün sonuçlandı. Mahkeme heyeti Erol Evcil, Burhanettin Türkeş, Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal’a ömür boyu hapis cezası verdi. Ayrıca ‘yağma’ suçundan Evcil’in 10 yıl, Türkeş’in 11 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası aldığı yargılamada mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Işıklı ve Çakal’ın tahliyesine, sanıkların tümümün yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Bursa’da 1996 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen işadamı Nesim Malki cinayeti davasına bugün Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, cinayette azmettirici olarak yargılanan Erol Evcil ve Burhanettin Türkeş katılmadı. Tetikçilikle suçlanan Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal’ın hazır bulunduğu duruşmaya Emin Menge ve avukatları gelmedi.

Mahkemede söz alan tutuklu sanıklar Oğuz Işıklı ile Mücahit Çakal, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, daha önce verdikleri ifadelerini tekrarladılar.
Duruşmaya 5 dakika ara veren mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Bir önceki kararda olduğu gibi Erol Evcil, Burhanettin Türkeş, Oğuz Işıklı, Mücahit Çakal’a ömür boyu hapis cezası verdi. Yağma suçundan Evcil’in 10 yıl, Türkeş’in 11 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldığı duruşmada aynı davada yargılanan ve duruşmalara katılmayan sanıklar Şükrü Elverdi ile Emin Menge’nin dava dosyasını ayıran mahkeme heyeti 2 tutuklu sanığın tahliyesine, tüm sanıklar hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

YARGITAY 2 KEZ BOZULMUŞTU

Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu öne sürülen Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddiasıyla Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verdiği ömür boyu hapis cezası kararı, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından Yeni TCK uyarınca bozuldu. Yargıtay, yerel mahkemenin kararının yeni TCK’ya göre yeniden değerlendirilmesi, ‘tetikçi’ olarak ceza verilen Burhanettin Türkeş’in ‘azmettirici’ olarak yargılanmasını istedi. Yargıtay, cinayet suçundan beraat eden Emin Menge’nin ‘Cinayete yardım etmek’, Mücahit Çakal’ın ise ‘Cinayet’ suçundan tekrar yargılanmalarını isteyerek davayı bozmuştu.

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nin ilk bozma kararı ardından dava, yeniden Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, 7 Ocak 2008’de yapılan duruşmada, ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan yeniden yargılanan Erol Evcil’in de aralarında bulunduğu 5 sanığın ömür boyu hapse, Emin Menge’ye de ‘Adam öldürmeye yardım etmek’ suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca, Evcil’e ‘yağma’ suçundan 10 yıl, Burhanettin Türkeş’e ‘gasp’tan 11 yıl 4 ay 3’er gün hapis cezası veren mahkeme, davada, ömür boyu hapis cezası verilen tutuklu sanık Oğuz Işıklı dışındaki 4 sanık hakkında da yakalama emri verilmişti. Yargıtay bu kez kararın sanıkların yüzüne okunmaması ve birinin avukatının duruşmada bulunmaması yüzünden bozmuştu.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)

Haberin Devamı