Siyaset Malkoç: Karar siyasi tarih için bir başlangıçtır
Paylaş
Malkoç: Karar siyasi tarih için bir başlangıçtır

Malkoç: Karar siyasi tarih için bir başlangıçtır

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, partisinin olağanüstü kongresine ilişkin mahkeme kararıyla ilgili olarak, "Bu karar bizim için bir son değildir, Türk siyasi hayatı için bir başlangıçtır" dedi.

Haberin Devamı

Malkoç, parti genel merkezinde Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı üzerine düzenlediği basın toplantısında, toplumsal dayanağı ve siyasi karşılığı olan hareketlerin mahkeme kararlarıyla önlenemeyeceğini söyledi.

Saadet Partisi’yle ilgili olarak bugün verilen "kayyum" kararıyla Türkiye’de bir ilk yaşandığını belirten Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz kendi siyasi tarihimizde çok badireler ve sıkıntılar gördük. Çok olaylar yaşadık. Çok şükür hepsini aşarak yolumuza devam ettik. Bugün yapılanlar da tarihin akışı içerisinde zerre kadar önemi olmayan olaylardır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.

14 davanın açıldığından bahsettim. Bugün 3 tane duruşma vardı. Bunlardan ikisini mahkeme reddetmiştir. Üçüncü duruşmada da Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, partinin kongre yönetimini kayyuma devretmiştir. Bu kararın çıkmasında özellikle Yargıtay’ın internet sitesinde olmayan ve bugüne kadar da hiç yayınlanmamış olan bazı kararlar var. Bugüne kadar verilen bütün davalarda, bu tür davaların Anayasa Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğine dair Anayasa Mahkemesi’nin kararları vardır.

Haberin Devamı

Hatta davacılar da bu kararları dosyaya koymuşlardır. Ancak, enteresan bir şey oldu, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki dosyaya Yargıtay’ın kendi sitesinde yayınlanmayan ve hiç bir yerde yayınlanmamış 8’e yakın Cumhuriyet Halk Partisi örnek kararları var. Bu kararlar kim tarafından bu arkadaşların eline tutuşturulmuş, biz bunu merak ediyoruz."

-"CAMİAMIZ VE MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN"-

"CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile yapılan görüşmelerin bu kararlarda veya mahkeme sürecinde ne gibi tesiri olmuştur onu hep birlikte göreceğiz" diyen Malkoç, bundan sonraki süreçle ilgili şunları söyledi:

"Bu saldırılara rağmen partimizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak için sabırla, sükunetle, itidalle hareket ettik, bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğimizden kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş, yarın Genel İdare Kurulunu, Cuma günü il başkanları ve Türkiye genelindeki belediye başkanlarımızı toplayacak ve bunlarla geniş geniş istişareler yapacaktır. Bu istişareden çıkan sonuçlar kamuoyuyla açık şekilde paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum ki bütün teşkilatımızın mensupları, camiamız ve milletimiz müsterih olsun. Biz yolumuza il başkanlarımızla, Genel İdare Kurulu üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, Genel Başkanımız başkanlığında emin adımlarla ve kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.

Milletin karşılığını verdiği, milletin duasına, desteğine, mazharına sahip olmuş bütün hareketler başarılı olmuştur, başarıya ulaşmıştır. İnşallah bu yanlış tutum ve davranışlar, yanlış mahkeme kararları da bizim yürüyüşümüze tarihin akışı içinde zerre kadar engel teşkil etmeyecektir.
Bu karar bizim için son değildir, Türk siyasi hayatında yeni bir başlangıçtır. Bundan sonraki açıklamaları Genel Başkanımız, gerekli istişareleri yaptıktan sonra yapacaktır."

Malkoç, bir gazetecinin, "Kayyum atanmasıyla birlikte Genel Merkez yönetiminin görevi düşüyor mu?" sorusu üzerine Malkoç, "Kayyumun görevi sadece büyük kongrenin yerini ve zamanını tayin etmektir. Genel Başkanımız ve parti yönetimi görevinin başındadır ve görevine devam etmektedir" dedi.

Haberin Devamı