Gündem Maltepe'de facianın eşiğinden dönüldü

Maltepe'de facianın eşiğinden dönüldü

Paylaş
Maltepe'de facianın eşiğinden dönüldü

Yangına giden itfaiye evde dinamit lokumları buldu. Patlasaydı mahalle havaya uçacaktı

İstanbul Maltepe'de yangın ihbarı için gittikleri dairede onlarca dinamit lokumu bulan itfaiye ekipleri polise haber verdi. Mahallenin az kalsın havaya uçmasına neden olacak yangın söndürülürken, bomba imha ekipleri yaklaşık 50 dinamit lokumunu kontrollü bir şekilde dışarı çıkarıp inceledi. Gözaltına alınan ev sahibinin eskiden taş ocağı işletmeciliği yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

SOKAK ABLUKAYA ALINDI

Eczacıbaşı Mahallesi, Bağdat Caddesi, Yavuz Sokak, 31 numaralı binada yangın çıktı. İddiaya göre, o sırada evde yalnız bulunan 7 yaşındaki erkek çocuk M. Balkız, çakmakla oynarken yangın çıkmasına neden oldu. Komşular itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri daireye girip yangını söndürdü. Ancak itfaiye ekipleri içerde dinamit lokumlarını görünce hemen polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine hemen bomba imha ekipleri, olay yeri inceleme ve çok sayıda polis ekibi sevkedildi. İçerdeki dinamit lokumlarının terör olaylarına yönelik kullanım amacı olabileceğini de değerlendiren polis, sokağı ablukaya alarak detaylı bir inceleme başlattı. Onlarca polis ikinci kattaki dairenin içinde ve çevresinde detaylı bir inceleme yaptı.

TAŞ OCAĞI İŞLETİYORMUŞ

Haberin Devamı

Bomba uzmanı ekipler dışarı çıkardıkları dinamit lokumlarını dikkatli bir şekilde incelerken, yangınla birlikte dinamit lokumlarının patlaması durumunda büyük bir facia yaşanacağı da ortaya çıktı. İçerdeki yangının dinamit lokumlarına sirayet etmemiş olması facianın önüne geçti. Ev sahibi Mehmet Balkız, gözaltına alındı.

Yapılan araştırmada Mehmet Balkız'ın, taş ocağı işlettiği Samsun'dan İstanbul'a geldiği belirlendi. Mehmet Balkız, polise, dinamit lokumlarını Samsun'daki taş ocağında kullandığını söyledi. Ancak Mehmet Balkız'ın dinamit lokumlarını neden İstanbul'a getirdiği henüz belirlenemedi.

Polis ekipleri saatler süren incelemenin ardından dinamit lokumlarını da alarak delil torbasına koydu. Polisin soruşturması devam ediyor.

M. Akif ERDEM/İSTANBUL, (DHA)