Yaşam Mamutları klonlayacaklar

Mamutları klonlayacaklar

Paylaş
Mamutları klonlayacaklar

Mamutlar, soyları yaklaşık 4 bin yıl önce tükenen bir canlı türüdür.Rus ve Güney Koreli bilim insanları, 2013 yılında Sibirya'da bulunan çok iyi korunmuş mamut fosilinden DNA olarak, bu dev canlıları tekrar hayata döndürmeyi planladı.

Rus ve Güney Koreli bilim insanları, 2013 yılında Sibirya’da bulunan çok iyi korunmuş mamut fosilinden DNA olarak, bu dev canlıları tekrar hayata döndürmeyi planladı.

Haberin Devamı

Araştırma ekibinin başında ise 2006 yılında insan kök hücreleri üzerinde çalışmalar yaparak dünyanın gündemine oturan Güney Koreli Hwang Woo-Suk yer aldı.

Yakutistan Mamut Müzesi’nden Semyon Grigoriev, DNA analizi için en iyi kemik iliğinden örnekler aldıklarını belirterek, çalışmalar olumlu yönde devam ederse birkaç yıl içerisinde ilk klon mamutlarını görebiliriz.

Mamutları tekrar hayata döndürmek için yeterli tam hücre bulunamazsa bilim insanları yapay hücre çekirdeği oluşturabilmek için genom haritası çıkaracak.

Eğer bunda başarılı olunursa yeniden üretilen DNA bir filin embriyosuna enjekte edilecek. Bilim insanları yıllarca uğraştıkları mamut klonlamanın yapılabilmesi için yeterince iyi korunmuş bir DNA yer almıyordu.

Haberin Devamı

Sibirya’daki mamut fosilinden alınan DNA’nın bu zamana kadar klonlamanın yapılabilmesi için en ideal DNA olduğu görülüyor.