Gündem Manavgat yanıyor kontrol altına alınamıyor

Manavgat yanıyor kontrol altına alınamıyor

Paylaş
Manavgat yanıyor kontrol altına alınamıyor

Manavgat'ta dün gece saat 01.00 sularında yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangını, ormanın konumu nedeniyle söndürülemiyor

Antalya’nın Manavgat İlçesi Oymapınar Baraj Gölü yakınlarında gece yarısı yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Yangına sarp arazi koşulları nedeniyle karadan müdahale edilmekte zorluk yaşanıyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10388","10388","201307","10388-1.jpg");

Manavgat Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hülya Güney, gece saatlerinde Oymapınar Baraj Gölü mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale ettiklerini söyledi.

Arazinin sarp olması nedeniyle karadan müdahalede zorlandıklarını vurgulayan Güney, "Yangına 5 yangın söndürme helikopteri ile havadan, 60 orman işçisi ile karadan müdahale ediliyor. Arazözleri ise sarp arazi yapısı nedeniyle yangın bölgesine gönderemiyoruz. Bu nedenle yangını kontrol altına almakta zorluk çekiyoruz" dedi.

Güney, yangında şu ana kadar 4 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

10 HEKTARDA SÜRÜYOR

Orman yangınını söndürme çalışmaları havadan sürdürülüyor. Sarp ve kayalık alan olduğu için karadan müdahale edilemeyen yangına 6 helikopter ve 1 uçakla havadan müdahale ediliyor. Kızılçam ormanındaki yangının gece saat 01.00’da yıldırım düşmesi sonucu çıktığını tahmin ettiklerini belirten Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, yangının yerleşim yerlerinden uzak noktada ve Oymapınar Barajı Gölü’nün bitişiğindeki sarp kayalıklarda devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Söndürme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Gökçöl, "Şu anda 10 hektar civarındaki kayalık alanda etkili olan yangını söndürmeye çalışıyoruz" dedi. Müdür Gökçöl, kara ekipleriyle beraber bölgedeki yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ettiğini söyledi.