Spor Manavgat'ta satranç heyecanı

Manavgat'ta satranç heyecanı

Paylaş
Manavgat'ta satranç heyecanı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası, Manavgat ilçesinde başladı.

Manavgat ilçesindeki Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde (ÖRSEM) düzenlenen şampiyonaya, ülke genelindeki devlet ve vakıf üniversitelerinden toplam 510 öğrenci katıldı. Teknik kurul toplantısının ardından kura çekimiyle eşleşen öğrenciler, ilk maçlarını yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Spor Şube Müdürü ve Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Birsen Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Amasya’da yapılan şampiyonaya göre bu yıl katılımcı üniversite ve sporcu sayısında artış olduğunu kaydetti.

Şampiyonaya 70 üniversiteden katılım olduğuna değinen Uslu, "Hem üniversite hem erkek hem de bayan sporcu sayılarında bu yıl artış var. Kura çekimiyle eşleşen öğrencilerimiz ilk maçlarını yaptı. 29 Nisan’da son tur maçları ve ödül töreniyle şampiyonamız sona erecek. Dereceye giren sporculara madalya, üniversitelere ise kupa verilecek" diye konuştu.